-Εκδηλώσεις όπως αυτές για την παγκόσμια ημέρα χορού, την προσεχή «λευκή νύχτα» και το φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία», τις επικροτώ, γιατί αναδεικνύουν τον χαρακτήρα μιας «ζωντανής» πόλης με «συμμετοχική» κοινωνία και εξωστρέφεια. Η Καβάλα, καρντάσια, πρέπει να γίνει μία πόλη με εξωστρέφεια, δυναμισμό και λάμψη. Εγώ κουράστηκα, για να μην πω ότι αηδίασα με την συνεχή εσωστρέφεια, την μεμψιμοιρία, την μιζέρια και την μίρλα που έχει μερίδα Καβαλιωτών.

-Οι επισκέπτες, που από τον Απρίλιο έρχονται αθρόα στην πόλη, γοητεύονται από την φυσική ομορφιά, αλλά και από την φιλοξενία και την εξωστρέφεια των κατοίκων. Εάν οι Καβαλιώτες έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και κακή διάθεση, θα το αντιληφθούν και οι ξένοι. Και δεν θα έρχονται στην όμορφη πόλη, για να περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες και ημέρες. Ευτυχώς, οι ξένοι δεν ακούνε και δεν διαβάζουν τα «μοιρολατρικά» που λένε και γράφουν μερικοί για την πόλη και τους κατοίκους της.

-Αρκετά είναι υπερβολικά και κάποια έχουν σκοπιμότητα. Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Και προς αυτή την κατεύθυνση, της συνεχούς βελτίωσης, προσπαθούν όλοι και όλες, οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά η συζήτηση, με καλοπροαίρετη διάθεση, βοηθάει να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

-Αν μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις, όπως αυτές που ανέφερα στην αρχή του σχολίου, σε όλη την διάρκεια του χρόνου, η Καβάλα θα αυξήσει τους επισκέπτες στους δώδεκα μήνες. Το κυριότερο είναι, καρντάσια, ότι θα αλλάξει η ψυχολογία των Καβαλιωτών και θα αγαπήσουν περισσότερο τον τόπο που ζούνε, αυτοί και οι οικογένειες τους.

-Προς το τέλος της εβδομάδας, οι «γιορτές» θα κορυφωθούν στην πόλη, αλλά μετά θα περιμένουμε το καλοκαίρι, για να ξαναζωντανέψει η Καβάλα με τα φεστιβάλ, τα Ελευθέρια και τις άλλες πολιτιστικές δράσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.