-Μετά από την Αθηνά Παναγιωτίδου και η Αναστασία Μιρλή θα αποσύρει την υποψηφιότητα της, από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023. Η Αν. Μιρλή επικαλέστηκε σοβαρό επαγγελματικό λόγο, ωστόσο θα συστρατευθεί στον προεκλογικό αγώνα. Το επάγγελμα της είναι εκπαιδευτικός και επέλεξε να κατοχυρώσει το επαγγελματικό μέλλον της, παρά να ασχοληθεί με την πολιτική. Έβαλε προτεραιότητα τα παιδιά της (δύο κορίτσια) και άφησε τον πολιτικό στίβο για τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που έχει περάσει το στάδιο της επαγγελματικής και οικογενειακής εξασφάλισης. Ο sir Takis έχει τον χρόνο να κάνει φιλολογικές συζητήσεις περί πολιτικής και δημοκρατίας στην Ελλάδα.

-Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας έχουν μία δυσκολία να βρούνε αξιόλογα άτομα, για να ηγηθούν και να στελεχώσουν συνδυασμούς για τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Του συνδυασμού στον Δήμο Καβάλας, για παράδειγμα, θα ηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Κώστας Μορφίδης, ο οποίος έκανε μία σύντομη θητεία στο Κοινοβούλιο. Αλλιώς, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα έχει εκπροσώπηση στις δημοτικές εκλογές!

-Αξίζει να γίνει μία συζήτηση, καρντάσια, για τον διάδοχο του Άρη Βέρρου στην ηγεσία του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών». Ο Άρης είναι έμπειρος και βαθύτατα αυτοδιοικητικός. Το παραδέχονται και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Υπηρέτησε πιστά τον Δήμο Καβάλας και την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα δυσκολευτεί πολύ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, να βρει νέο υποψήφιο δήμαρχο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ο Κ. Μορφίδης δεν τα έχει, αλλά γνωρίζουν στο κόμμα πως είναι μία «λύση ανάγκης». Δεν αποκλείεται, καρντάσια, να γίνει πάλι «μεταγραφή» από άλλο πολιτικό χώρο, ή να στηριχθεί μία υποψηφιότητα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Στον χώρο αυτό ανήκει, άλλωστε, ο Α. Βέρρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ