-Η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα, απέναντι από το παλιό νοσοκομείο, κατασκευάστηκε χωρίς να ζητηθεί και να εγκριθεί σχετική άδεια. Κι ας ίσχυε ο νόμος ότι, εντός της ζώνης αιγιαλού απαγορεύεται η κατασκευή οποιουδήποτε τεχνικού έργου. Ποιος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης και του Δήμου Καβάλας, για την παράνομη κατασκευή; Ούτε η Κτηματική Υπηρεσία, κανρτάσια, δεν τόλμησε να βάλει τουλάχιστον πρόστιμο, απ’ όσο γνωρίζω, για την αυθαίρετη γέφυρα. ΠΑ.ΣΟ.Κ., ωραία χρόνια!

-Σήμερα, που οι κρατικές Υπηρεσίες είναι «υπεράνω» των πολιτικών, των κομμάτων, των υπουργών και των κυβερνήσεων, δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την έγκριση τους. Πρέπει να θέλει ο υπηρεσιακός παράγοντας, για να γίνει το έργο, με την «παρέμβαση» του πολιτικού προσώπου.

-Αν η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αρχίσει την αποκατάσταση της ζημιάς στην γέφυρα, θα χρειαστεί να πάρει το «πράσινο φως», μεταξύ άλλων, από την Κτηματική Υπηρεσία. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας αυτής στην Καβάλα, θα αποκαταστήσει την νομιμότητα, με καθυστέρηση 35 χρόνων, στην περιοχή;

-Ή πρέπει να γίνει «καταγγελία» και κάποιος να καταθέσει νομικά μέτρα; Αν χρειάζεται κάτι τέτοιο, είναι η ευκαιρία του Δήμου Καβάλας να παρέμβει. Γιατί ο Δήμος Καβάλας; Γιατί το έργο έγινε από δημοτική επιχείρηση (Δ.Ε.Υ.Α.) και γιατί ο Δήμος έκανε την παράνομη κατασκευή.

-Ο Θίοντορ, ή ο επόμενος δήμαρχος, θα πάρει την άδεια της Κτηματικής Υπηρεσίας, εγγράφως, για να κατεδαφίσει την γέφυρα. Κι αν προσπαθήσει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να κατασκευάσει καινούργια, ο Δήμος Καβάλας, πάλι, θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και μετά… βλέπουμε! Θα συνεχίσει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ή θα «κλείσει ο φάκελος», δικαστικά και πολιτικά, της γέφυρας, που συμβολίζει μία περίοδο πολιτικής αυθαιρεσίας στον τόπο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ