-Στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής οφείλεται η αδυναμία του Θίοντορ να διοικήσει, όπως ήθελε, τον Δήμο Καβάλας. «Δεν γίνεται ο δήμαρχος του εξήντα τρία τοις εκατό, να έχει μόνο εννέα δημοτικούς συμβούλους». Χάρη στην απλή αναλογική Θίοντορ, καρντάσι, εξελέγης δήμαρχος! Διότι, δεν γίνεται ο συνδυασμός με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να βρίσκεται στην «αντιπολίτευση»; Το θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η πλειοψηφία. Από «σπόντα» βρέθηκε ο Θίοντορ να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου και τελικά εξελέγη!

-Η απλή αναλογική στέρησε την δυνατότητα στον πρώτο συνδυασμό να διοικήσει τον Δήμο, ενώ έδωσε την ευκαιρία σε ένα πρόσωπο να πάρει την εξουσία! Είναι εύλογο ο επικεφαλής του συνδυασμού που ήταν δεύτερος, να μην μπορεί να διοικήσει με εννέα δημοτικούς συμβούλους. Ακόμα και ο συνδυασμός που αναδείχτηκε πρώτος, δεν θα μπορούσε να διοικήσει τον Δήμο με δώδεκα δημοτικούς συμβούλους, από τους 41 συνολικά, αν νικούσε στον β΄ γύρο ο επικεφαλής του.

-Η απλή αναλογική αποτύπωσε την επιθυμία του Καβαλιώτικου λαού, αλλά τίναξε στον αέρα την διοίκηση του Δήμου! Ήταν στρέβλωση της δημοκρατίας. Η δημοτική περίοδος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ήταν μία στρεβλή περίοδος για τον Δήμο Καβάλας. Αλλά, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία, Θίοντορ καρντάσι, ότι είχες εννέα δημοτικούς συμβούλους και δεν μπόρεσες να διοικήσεις τον Δήμο. Κανείς από τους εννέα δεν ήταν ικανός να αναλάβει την αντιδημαρχία των οικονομικών, που θεωρείται το βασικό γρανάζι για την λειτουργία ενός Δήμου;

-Χωρίς αντιδήμαρχο οικονομικών, πως είναι δυνατόν να πορευτεί ο Δήμος; Όρισες αντιδήμαρχο αθλητισμού και άφησες κενή, στην αρχή της περιόδου, την θέση του αντιδημάρχου οικονομικών; Και μετά, πήρες με «μετεγγραφή» τον Γιαννάκη Προμούσα, από τον πρώτο σε αριθμό δημοτικών συμβούλων συνδυασμό, για να καλύψεις την κενή θέση. «Έκλεψες», δηλαδή, μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, την οποία δεν κέρδισες στις εκλογές. Και αυτή η πράξη, ανήθικη πολιτικά, οφείλεται στην απλή αναλογική;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.