Επερώτηση με θέμα τις ελλείψεις υποδομών στο λιμάνι Κεραμωτής, κατέθεσε στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Στέργιο Ηλιόπουλο. Στην επερώτηση αναφέρει τα ακόλουθα: «Αυτό  που συνέβη το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στην Κεραμωτή, συμβαίνει εδώ και κάποια χρόνια σε συγκεκριμένες και γνωστές ημερομηνίες, χωρίς δυστυχώς να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα από τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα οχήματα προσπαθώντας να φθάσουν στο λιμάνι της Κεραμωτής για φόρτωση στα πορθμεία προς Θάσο, σχημάτισαν ουρές, από τα χωριά Πηγές και Νέα Καρυά, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων. Ήταν απίστευτη η ταλαιπωρία και δικαιολογημένη η αγανάκτηση αυτών που ήθελαν να ταξιδέψουν για Θάσο, των κατοίκων που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους και όλων αυτών, από τα ενδότερα της Επαρχίας Νέστου και όχι μόνο, που επιθυμούσαν να μεταβούν στις παραλίες για το μπάνιο τους.

Κυρίως όμως και ιδιαίτερα σημαντικό ήταν, η αδυναμία προσέγγισης στο εσωτερικό του οικισμού μέσων βοήθειας και έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες για την ασφάλεια των κατοίκων σε περίπτωση εκτάκτου και επείγοντος περιστατικού.

Για το πρόβλημα αυτό, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές συγκεκριμένες προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επίλυση, ή τουλάχιστον στην  βελτίωση της κατάστασης. Ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο για το γνωστό πρόβλημα στο λιμάνι της Κεραμωτής προτείνοντας μία ακόμα φορά, κατασκευή νέου προβλήτα, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημερινό λιμάνι. Ο κύριος Μιχαηλίδης δήλωσε επίσης, ότι προ ετών κατέθεσε ώριμη προμελέτη του έργου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ερωτάται η περιφερειακή Αρχή: α) Ποιες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί σε σχέση με αυτά που ανάφερε στις δηλώσει του ο δήμαρχος Νέστου;

β) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η περιφερειακή Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για την λήψη μέτρων μέχρι οριστικής λύσεως, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά δυσάρεστες και απαράδεκτες καταστάσεις όπως στις 22 Ιουνίου 2024;

γ) Μία λύση που επίσης προτείνεται, είναι να ανοίξει η γραμμή της Νέας Περάμου, ώστε να ανακουφιστεί το λιμάνι της Κεραμωτής και η ταλαιπωρία των επιβατών, επισκεπτών στην Θάσο.

Με αυτή την λύση, μικραίνει η απόσταση προς την νότια Θάσο, μειώνονται τα κόστη, καθώς η απόσταση Νέας Περάμου-Θάσου, είναι σχεδόν ίδια με την απόσταση της Καβάλας-Θάσου και ταυτόχρονα εξυπηρετείται η έλευση από δυτική, κεντρική Μακεδονία και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς η απόσταση του λιμανιού της Νέας Περάμου είναι 500 μέτρα από την Εγνατία οδό.

Πως αντιμετωπίζει αυτή την περίπτωση η περιφερειακή Αρχή και ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ