Τις εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές περιηγήσεις», το οποίο διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρακολούθησε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, που είχε στόχο να αναδείξει την εξαιρετική προοπτική που ανοίγεται στο πεδίο του θρησκευτικού τουρισμού, για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και δη της θρησκευτικής, του χώρου που εμπίπτει στην δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, μπορεί να γίνει εφαλτήριο για την προσέλκυση τουριστών από άλλες ομόδοξες χώρες και μη, που θα περιηγηθούν στα μνημεία της περιοχής, όπως στο Βαπτιστήριο της αγίας Λυδίας, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Ιερά Μονή αγίου Σίλα, στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Θάσο και στην Νέα Καρβάλη, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Γρηγορίου του Θεολόγου.

Η Αγ. Δεληκάρη δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα σε όλες τις προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολης και του μητροπολίτη, κ. Στέφανου, για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και γενικότερα στις σημαντικές δράσεις που προγραμματίζονται για το μέλλον, όπως το διεθνές συνέδριο για τα 100 έτη από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, τον Σεπτέμβριο του 2024.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ