Η Αγ. Δεληκάρη ζήτησε την ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας

0

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, πραγματοποίησε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στην εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον υφυπουργό, η βουλευτής Καβάλας είχε την ευκαιρία να θέσει ζητήματα που αφορούν στον νευραλγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Πυροσβεστικό Σώμα στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή.

Η ανάγκη ενίσχυσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Καβάλας και της Χρυσούπολης με έμψυχο δυναμικό, αλλά και με συμπλήρωση των ελλείψεων σε υλικό, οι οποίες αναπόφευκτα δημιουργούνται λόγω των αυξημένων αναγκών και της συνεχούς καταπόνησης κατά τις αντιπυρικές περιόδους, αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο συζήτησης. Ο Ευ. Τουρνάς δήλωσε ότι, είναι προτεραιότητα του Υπουργείου λλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με έμψυχο δυναμικό, άλλωστε αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνωρίζοντας την σημασία που κατέχει ένα ισχυρό Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση φαινομένων, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν σπάνια ως προς την περιοδικότητα και την ένταση, αλλά στο μέλλον ενδέχεται να αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Ήδη, οι προσλήψεις των 500 δασοκομάντος έδειξαν με σαφήνεια το πως υλοποιείται το φιλόδοξο πρόγραμμα κάλυψης των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σύντομα νέες θέσεις αναμένεται να προκηρυχθούν, ώστε να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες ανά την επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί και η πολύ σημαντική απόφαση εκ μέρους του Υπουργείου, για προώθηση διάταξης που θα αφορά σε προσλήψεις πέραν των ατόμων που θα εισαχθούν στις παραγωγικές σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, με πρόθεση αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται για τα επόμενα πέντε έτη. Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κατατέθηκαν εκ μέρους της Αγ. Δεληκάρη όλοι οι προβληματισμοί του προσωπικού.

Ως προς την κάλυψη των αναγκών σε υλικό, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα διαγωνισμός για την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων (μέσω της υλοποίησης του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ»), μέσα από τον οποίο θα καλυφθούν οι ανάγκες του Σώματος.

Ακόμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, στην ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων (τοπική αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα) καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για την καλύτερη προετοιμασία αντιπυρικών ζωνών, σήμανση δασικών οδών, δηλαδή προπαρασκευής για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Η θετική διάθεση του υφυπουργού δείχνει και το πόσο θερμά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά, με γνώμονα την θωράκιση της χώρας, απέναντι στις «ασύμμετρες απειλές» που γεννά η κλιματική κρίση. Από την πλευρά της, η Αγ. Δεληκάρη ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την λεπτομερή ενημέρωση και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ