Αρχίζει το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου 2024, η προημιτελική φάση του πρωταθλήματος ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στην φάση αυτή, θα αγωνιστούν τα οκτώ σωματεία που κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στους δύο ομίλους (ανατολικό και δυτικό), πλην των λεγόμενων «αναπτυξιακών» ομάδων των σωματείων.

Από τον δυτικό όμιλο, σύμφωνα με την σειρά κατάταξης, θα συμμετάσχουν τα σωματεία: Αστέρας Καβάλας, Ίκαροι Σερρών, Ηράκλεια, Α.Ο. «Καβάλα». Και από τον ανατολικό όμιλο τα σωματεία: Άτλας Κομοτηνής, Αίας Κομοτηνής, Αρίων Ξάνθης, Δημοκρίτειο Κομοτηνής.

Την 1η αγωνιστική ημέρα θα παίξουν: Αστέρας Καβάλας-Δημοκρίτειο Κομοτηνής, Ίκαροι Σερρών-Αρίων Ξάνθης, Αίας Κομοτηνής-Ηράκλεια, Άτλας Κομοτηνής-Α.Ο. «Καβάλα».

Την 2η αγωνιστική ημέρα (23 Μαρτίου 2024) θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Δημοκρίτειο Κομοτηνής-Αστέρας Καβάλας, Αρίων Ξάνθης-Ίκαροι Σερρών, Ηράκλεια-Αίας Κομοτηνής, Α.Ο. «Καβάλα»-Άτλας Κομοτηνής.

Τα σωματεία που θα σημειώσουν δύο νίκες προκρίνονται στην ημιτελική φάση. Αν χρειαστεί 3η αγωνιστική ημέρα, θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2024, με τα ακόλουθα παιχνίδια: Αστέρας Καβάλας-Δημοκρίτειο Κομοτηνής, Ίκαροι Σερρών-Αρίων Ξάνθης, Αίας Κομοτηνής-Ηράκλεια, Άτλας Κομοτηνής-Α.Ο. «Καβάλα».

Η ημιτελική φάση θα αρχίσει στις 13 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου 2024. Θα είναι ένα σύντομο «πρωτάθλημα» έξι (6) αγωνιστικών ημερών με βαθμολογία. Το σωματείο που θα καταλάβει την 1η θέση αναδεικνύεται πρωταθλητής και ανέρχεται στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ