-Ευελπιστούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το (εθνικό) χρέος της και θα καταδικάσει τους προβοκάτορες που προπηλάκισαν τον πρώην τοποτηρητή μουφτή Κομοτηνής, Δρ. Τζιχάτ Χαλίλ, στο τέμενος Πλάτανου (Τσινάρ) στην Ξάνθη. Το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2024, όταν επιχείρησε ο (πρώην) μουφτής να εισέλθει στο τέμενος για να προσευχηθεί.
-Η δίκη άρχισε στις 5 Ιουνίου 2025, στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης, αλλά διακόπηκε για τις 18 Ιουνίου 2026, ημέρα Πέμπτη. Η απόφαση του μονομελούς δικαστηρίου της Ξάνθης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τον μηχανισμό που απεργάζεται την αποσταθεροποίηση εντός της μουσουλμανικής μειονότητας, ότι το ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα επιτρέψουν ενέργειες που παραπέμπουν σε αυταρχικά, θεοκρατικά και επιθετικά καθεστώτα.
-Συγχρόνως, η απόφαση του δικαστηρίου, πρέπει να είναι ένα δυνατό «χαστούκι» προς τους εγκάθετους της πολιτικής μαφίας, στο Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Για δεκαετίες, το Προξενείο είναι το εργαλείο της άθλιας τουρκικής προπαγάνδας στην περιοχή της Θράκης. Το προσωπικό που υπηρετεί στο Προξενείο, εργάζεται σε βάρος των συμφερόντων της μουσουλμανικής μειονότητας και του ελληνικού κράτους. Αυτός ο παρακρατικός «θύλακας», με τον μανδύα της διπλωματίας, έχει αποθρασυνθεί. Εκτός από τον εκφοβισμό και την χειραγώγηση Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας, άρχισε να υποσκάπτει την ενότητα της ελληνικής κοινωνίας στην ακριτική περιοχή. Η τακτική (των Τούρκων) είναι γνωστή, αλλά, δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, με την ανοχή που δείχνει, την ενθαρρύνει.
-Γι’ αυτό, η καταδικαστική απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Ξάνθης, πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα και προς την ελληνική κυβέρνηση. Να τελειώνουμε, επιτέλους, με την «ανθελληνική γιάφκα» στην Κομοτηνή! Αναφερόμαστε στο Προξενείο της Τουρκίας, το οποίο πρέπει να κλείσει ΧΘΕΣ και να απελαθεί το προσωπικό του. Τελεία και παύλα.
-Δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ενώ λειτουργεί Προξενείο στην Θεσσαλονίκη. «Δεν θα έκανε την ίδια «δουλειά» το Προξενείο στην Θεσσαλονίκη;», θα ρωτήσει κάποιος. Βεβαίως μπορεί να την κάνει. Και θεωρούμε πως συμμετέχει στο δολοπλόκο σχέδιο για την αποσταθεροποίηση στην Θράκη. Αυτό το σκοτεινό δίκτυο, επομένως, πρέπει να διαρραγεί, να αποδυναμωθεί και, τελικά, να καταργηθεί. Η μεγάλη «ζημιά» γίνεται στην Κομοτηνή, που «χτυπάει η καρδιά» της ελληνικής μουσουλμανικής κοινότητας. Στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει τέτοια κοινότητα, παρά διάσπαρτοι και ελάχιστοι πολίτες με τουρκική καταγωγή. Οι πολίτες αυτοί, δεν μπορούν να οργανωθούν και να γίνουν «μοχλός πίεσης» προς το ελληνικό κράτος. Η μουσουλμανική μειονότητα, εφόσον υποκύψει στην τουρκική προπαγάνδα, μπορεί να εξυπηρετήσει το κακόβουλο σχέδιο.
-Στις 17 Ιουνίου, επίσης, συμπληρώθηκαν 8 έτη, από την υπογραφή στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών, της ανθελληνικής συμφωνίας για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. Στα έτη αυτά, που ακολούθησαν την υπογραφή, η συμφωνία έγινε κουρελόχαρτο, στην κυριολεξία, από την πλευρά των Σκοπιανών. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με «ψυχραιμία» τις συνεχείς προκλήσεις και ευελπιστεί στην «καλοπιστία» των παραχαρακτών της ελληνικής ιστορίας!

















