Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου άρχισε η επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Γιουνγκ Ιλ Λι επισκέπτεται για πρώτη φορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να γνωρίσει την περιοχή, να διαπιστώσει την αναπτυξιακή προοπτική της και να συζητήσει την δυνατότητα διακρατικής συνεργασίας.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, τον πρέσβη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Βαγγέλης Πουλιλιός και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης διεθνών σχέσεων, διαπεριφερειακών συνεργασιών και εξωστρέφειας, Χάρης Δαλκίτζης. Αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, ο πρέσβης μετέβη στην Κομοτηνή, για να συναντήσει τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την αναπτυξιακή στόχευση της διοίκησης, για την έμφαση που δίνει στον τομέα της ενέργειας και για την δυνατότητα φιλοξενίας τουριστών από την Κορέα.

Ο πρέσβης εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για την Ελλάδα, αναφέροντας και τις επαφές που έγιναν σε κυβερνητικό επίπεδο και δήλωσε την προθυμία του, να ενισχύσει τις διακρατικές σχέσεις σε όσους τομείς είναι αυτό εφικτό. Ο πρέσβης συνοδεύεται από την σύζυγό του και μία ακόμα διπλωμάτη και θα επισκεφτούν τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Καβάλας, ενώ θα αποχωρήσουν από την περιοχή την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ