Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), Κωνσταντίνος Μανίτσας και ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος», συνολικής δαπάνης 4.598.539€. Φορέας κατασκευής του έργου, είναι ο Δήμος Θάσου και κύριος η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Η προθεσμία υλοποίησης του έργου, είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του Υπουργείου εσωτερικών.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος και στην κατασκευή αντλιοστασίων και εξωτερικών καταθλιπτικών αγωγών για την μεταφορά των λυμάτων των δύο οικισμών στην μονάδα επεξεργασίας που έχει κατασκευαστεί. Ακόμα, θα κατασκευαστούν οι αγωγοί ύδρευσης εντός της επαρχιακής οδού Ε069 στα όρια του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, όπως προβλέπονται στην μελέτη «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης», που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης, προβλέπεται η αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης, σε όλο το πλάτος της επαρχιακής οδού Ε069 των δύο οικισμών, όπου θα κατασκευαστούν οι αγωγοί αποχέτευσης, ή ύδρευσης. Ο δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και σε στενή συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α.Θ., εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου υποδομής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Για πρώτη φορά, η υλοποίηση ενός έργου αποχέτευσης περιλαμβάνει και την υλοποίηση ενός άλλου έργου ύδρευσης, προκειμένου αφενός να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των διερχομένων από την περιοχή, αφετέρου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του καταστρώματος της επαρχιακής οδού. Συνεχίζουμε με έργα την οικοδόμηση της Θάσου που μας αξίζει αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας, όπως μας κληροδοτήθηκε από το απώτερο και το απώτατο παρελθόν. Η Θάσος προχωράει μπροστά και μόνο μπροστά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.