-Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες στήριξαν το πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Καβάλας. Άρχισε στην δημοτική περίοδο της Δήμητρας Τσανάκα, αν θυμάμαι σωστά και συνεχίστηκε στην πρώτη θητεία του Θίοντορ. Στην θητεία αυτή, άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των αιτήσεων από γονείς και φέτος, το 2024, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει το πρόγραμμα.

-Για να μειωθεί ο αριθμός των αιτήσεων, καρντάσια, προφανώς κάτι δεν άρεσε στους γονείς των παιδιών. Υπάρχουν ακόμα γονείς, που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα και θέλουν να συνεχιστεί. Θέλω να πιστεύω, καρντάσι Θίοντορ, πως η απόφαση για την ακύρωση του προγράμματος, δεν σχετίζεται με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή Καβάλας» στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Θέλω να πιστεύω, επίσης, πως δεν είναι η «ευκαιρία» για τον Δήμο να ξεφορτωθεί μία ακόμα δραστηριότητα που «παρέλαβε» από την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

-Για να διαμαρτύρονται γονείς, σημαίνει πως η δραστηριότητα αυτή πρόσφερε στους δημότες μία καλή υπηρεσία. Η μείωση των αιτήσεων έπρεπε να ερμηνευτεί ως κίνητρο για να γίνει βελτίωση του προγράμματος. Η δημοτική Αρχή, πριν αποφασίσει να διακόψει την λειτουργία του προγράμματος, όφειλε να συζητήσει με τους ενδιαφερόμενους γονείς, να ακούσει τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, για να κάνει τυχόν διορθωτικές αλλαγές.

-Ωστόσο, ο Θίοντορ βρήκε την ευκαιρία, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου, να σταματήσει το πρόγραμμα. Και ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσει, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α., ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά εργαζόμενων γονέων σε ετήσια βάση. Άραγε, γιατί πιστεύει πως οι αιτήσεις των γονέων στο Κ.Δ.ΑΠ. θα είναι περισσότερες; Επειδή θα λειτουργεί όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο δύο μήνες το καλοκαίρι;

-Από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο, τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και δεν χρειάζεται να απασχολούνται σε κάποιο Κ.Δ.ΑΠ. Οι γονείς των παιδιών προσαρμόζουν την ζωή τους και την εργασία στην διάρκεια της σχολικής περιόδου. Αυτό που ζητούν, είναι μία στήριξη το καλοκαίρι, που παύει η λειτουργία του σχολείου και τα παιδιά πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Αν δεν μπορεί ο Δήμος να καλύψει αυτό το δίμηνο, με ένα ελκυστικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, ποια άλλη βοήθεια θα παρέχει στους γονείς; Κατά την άποψη μου, η ακύρωση του προγράμματος έγινε «ελαφρά τη καρδία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ