Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη πεδίου προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο του μαθήματος αστικού σχεδιασμού του 4ου έτους σπουδών. Οι φοιτητές, συνοδεία των καθηγητών τους, περιηγήθηκαν στην πόλη της Καβάλας και συγκεκριμένα στην περιοχή του λιμανιού, καθώς το θέμα του μαθήματος αφορά στον μετασχηματισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων, σε χώρο πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού.

Ακολούθησε ιστορικός περίπατος στην πόλη με θέμα: «Ο δρόμος του καπνού-βιομηχανική κληρονομιά της Καβάλας», όπου οι φοιτητές με τους διδάσκοντες είδαν από κοντά τα σημαντικότερα συμπλέγματα κτηρίων καπναποθηκών και την ενσωμάτωσή τους στην σύγχρονη λειτουργία και εικόνα της πόλης.

Από τον Δήμο Καβάλας συμμετείχε η Δρ. Έλενα Σαμουρκασίδου, επιστημονική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα χωρικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία παρουσίασε το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων και ανενεργών καπναποθηκών στον αστικό ιστό της Καβάλας.

Η Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ., με επικεφαλής το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, υλοποιεί ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ανάδειξη και αστική ένταξη πολιτισμικού αποθέματος καπναποθηκών-επανάχρηση της καπναποθήκης Ε.Ο.Κ. στην πόλη της Καβάλας, για την κοινωνική και επιχειρηματική αξιοποίησή της με χρήση τεχνολογίας blockchain», που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.