-Η προηγούμενη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας ήθελε να κάνει κάτι, αλλά η πενταετία παρήλθε και άφησε το ζήτημα ανοιχτό. Η απερχόμενη δημοτική Αρχή βρήκε μία διαμορφωμένη κατάσταση και δεν την άλλαξε. Έτσι, το σημείο εισόδου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, από τον κόμβο Φαλήρου, έγινε από τους οδηγούς χώρος στάθμευσης! Ασφαλώς δεν πρόκειται για νόμιμη κατάσταση και δεν γνωρίζω, καρντάσια, αν η τροχαία και η δημοτική αστυνομία «κόβουν» κλήσεις στα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στο συγκεκριμένο σημείο. Θα έπρεπε νομίζω.

-Δεν είναι δύσκολο να απαγορευτεί η στάθμευση στο μικρό αυτό «τρίγωνο», αρκεί να τοποθετηθούν οι γνωστοί πλαστικοί οριοδείκτες (πλαστικά κολονάκια). Κι αν συνεχίσουν οι οδηγοί να σταθμεύουν, να αυξηθεί ο έλεγχος από την δημοτική αστυνομία και την τροχαία.

-Μία άλλη λύση είναι, να αλλάξει η κατεύθυνση της κίνησης των οχημάτων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Δηλαδή, τα οχήματα να κινούνται από το κέντρο της πόλης προς τον κόμβο Φαλήρου. Κατά την άποψη μου, καρντάσια, αυτή η κατεύθυνση έπρεπε να υιοθετηθεί εξαρχής, όταν πάρθηκε η απόφαση να μονοδρομηθεί το τμήμα από την οδό Δαγκλή μέχρι το Φάληρο. Διότι θα προσθέταμε ένα ακόμα ρεύμα εξόδου από το κέντρο, ενώ σήμερα υπάρχει μιάμιση λωρίδα στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Αντίθετα, οι λωρίδες εισόδου προς το κέντρο είναι τρεις, δύο στην οδό Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου που μονοδρομήθηκε. Κι αυτό έγινε, καρντάσια, γιατί βόλευε το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών. Ενώ μπορούν τα λεωφορεία να εισέρχονται και να εξέρχονται από την οδό Ερυθρού Σταυρού. Ώστε να χρησιμοποιείται μόνο για τα αυτοκίνητα και ως «βοηθητική» λωρίδα εξόδου, το τμήμα που έχει μονοδρομηθεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

-Και από τις δύο λωρίδες εξόδου στην οδό Ερυθρού Σταυρού, η εξωτερική θα χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα και η εσωτερική από τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, αφού απαγορευτεί (διά ροπάλου) η στάθμευση από την πλευρά των ξενοδοχείων, μέχρι την διασταύρωση που συνεχίζει προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης, δηλαδή σε όλο το μήκος της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ