Είναι κομβικό έργο το φράγμα Μαρμαρά!

0

Η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο φράγμα του χειμάρρου Μαρμαρά στον Δήμο Παγγαίου, δήλωσε ο νέος υπουργός, Κώστας Τσιάρας, στην συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο υπουργός είπε ότι, η πολιτική δέσμευση που ανέλαβε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ισχύει και θα τηρηθεί, καθώς είναι αντιληπτή η σημασία του έργου για την γεωργική παραγωγή της δυτικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στην συνάντηση επαναβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός που έχει συμφωνηθεί και περιλαμβάνει την προκήρυξη ενός νέου έργου, από το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος εντός των στενών χρονικών περιθωρίων.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι: «Η κλιματική κρίση διαμορφώνει ένα πολύ πιεστικό περιβάλλον, με ελάχιστα χρονικά περιθώρια προσαρμογής και στον αγροτικό τομέα, οπότε εκ των πραγμάτων οφείλουμε να καταβάλλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να μη χαθεί χρόνος και να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην γεωργική παραγωγή. Το φράγμα του Μαρμαρά, είναι ένα κομβικό έργο στην κατεύθυνση αυτή». Ακόμα, ευχαρίστησε τον υπουργό για την θετική στάση του απέναντι σε αυτό το σημαντικό για την ανάπτυξη της Π.Ε. Καβάλας έργο υποδομής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είπε: «Η διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη δεν περιμένει τις εκλογές, για να ασχοληθεί με τα σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος. Συνεχώς παρακολουθεί την εξέλιξη τους, παρεμβαίνει όπου κι όταν χρειάζεται και βρίσκεται σε μία διαρκή ετοιμότητα για την αξιοποίηση του χρόνου και κάθε δυνατού χρηματοδοτικού πόρου, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτή είναι η συνταγή, για να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ