Δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Αν τολμούσε… ας ήταν!!!

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πάρα πολύ αργά το κατάλαβε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ότι είναι ανεπιθύμητος από την τεράστια πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Νέστου και ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον σημερινό Δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη. Κανονικά, τα μηνύματα από τους συνδημότες του έφταναν από πολύ νωρίς τον καιρό που είχε αναλάβει ως Δήμαρχος Νέστου και θα έφταναν λίγοι μήνες να το αντιληφθεί και να παραιτηθεί, λόγω πλήρους ακαταλληλότητας. Ίσως έτσι να σταματούσε η μαύρη περίοδος, στην οποία βύθισε τον Δήμο Νέστου με την πλήρη απραξία του για μια ολόκληρη δημοτική θητεία. Βέβαια, οι δημότες του κατάλαβαν πολύ νωρίς το λάθος που έκαναν, να τον αναδείξουν Δήμαρχο, αφού σχεδόν από την επομένη, φάνηκε πόσο ανίκανος ήταν να διοικήσει, να νοιαστεί για τον δημότη, να δημιουργήσει υποδομές και να φέρει ανάπτυξη. Ακόμη και φανατικοί του υποστηριχτές, που «ήθελαν να δοκιμάσουν και κάποιον άλλον» πέρα από τον Σάββα Μιχαηλίδη, τους πρώτους ακόμη μήνες της (μη) διοίκησής του, μας είχαν δηλώσει πολύ μετανοιωμένοι…

Με την απόφασή του να κόψει (και τυπικά) κάθε σχέση με την αυτοδιοίκηση, μόνο χαρά  έφερε στους συνδημότες του, οι οποίοι έτρεμαν ακόμη και για την απίθανη περίπτωση να ξαναγίνει Δήμαρχος Νέστου.

Σχολιάζοντας την επιστολή παραίτησής του, διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι στα λόγια είναι πολύ καλός και γι αυτό κατάφερε να ξεγελάσει τους δημότες του και να τους πείσει ότι αυτός θα ήταν ο Σωτήρας που περίμεναν. Γράφει ότι θα παραμείνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης μέχρι το τέλος της θητείας. Θα του προτείναμε να αποχωρήσει άμεσα, σήμερα, και από τη θέση του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου, γιατί και από τη θέση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, απέτυχε παταγωδώς. Θεωρούμε, ότι μια σωστή αντιπολίτευση, μπορεί και πρέπει να βοηθάει το έργο του Δημάρχου, με τον έλεγχο και με τις προτάσεις του, για το καλό του τόπου. Ακόμη και σ’ αυτό ήταν ανύπαρκτος.

Γράφει επίσης, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, «Πολλές ήταν οι φορές που ανέτρεχα, στην ρήση… ‘Διπλά χαιρέτα τον πεζό, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις..» Και το γράφει αυτός που σε όλα τα χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος ήταν κλειδωμένος στο γραφείο του, (γι αυτό παραπονιέται και «για στιγμές μοναξιάς»), δεν δεχόταν σχεδόν κανέναν, πήγαινε στο σπίτι του από τα στενά, για να μη συναντήσει κανέναν και δεν απαντούσε σε κανένα τηλέφωνο. Πλήρης στρέβλωση της πραγματικότητας.

Γράφει πως έκανε οικονομία και σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα. Βεβαίως και θα κάνεις οικονομία, αν δεν κάνεις κανένα έργο, δεν θα κάνεις οποιαδήποτε υποδομή και θα αγνοήσεις κάθε σοβαρό αίτημα δημοτών… Θα ξοδεύεις μόνο τα λεφτά της μηνιαίας (λάθρας) αποζημίωσης του Δημάρχου (δηλ. του ιδίου) και των Αντιδημάρχων και τίποτε περισσότερο. Ωραία οικονομία!!!

Να πας στο καλό Βαγγέλη Τσομπανόπουλε και να είσαι σίγουρος ότι θα αποτελέσεις παράδειγμα προς αποφυγή, για όλους τους δημότες, που θέλουν το καλό του Δήμου Νέστου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.