-Μία ιδέα για να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος και για να δοθεί λύση στην έλλειψη θέσεων στάθμευσης, είναι να μεταφερθούν Υπηρεσίες και δραστηριότητες που φέρνουν μεγάλο αριθμό πολιτών, άρα και αυτοκινήτων, στο κέντρο της πόλης. Μάλλον αυτό σκέφτεται, ή επιθυμεί να πράξει, ο Γιάννης Εριφυλλίδης, ο οποίος δήλωσε πως αν εκλεγεί δήμαρχος, θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, από την οδό Ομονοίας στο Περιγιάλι. Και στην συνέχεια, να περιέλθει στον Δήμο το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας.
-Επειδή υπάρχει το παράδειγμα του δικαστικού μεγάρου, καρντάσια, επιτρέψτε να κρατήσω (πολύ) μικρό καλάθι. Καταρχάς, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να κατασκευαστεί το καινούργιο δικαστικό μέγαρο στην περιοχή της ιχθυόσκαλας. Το σημείο που επιλέχθηκε, κατά την άποψη μου, δεν είναι το καλύτερο. Το παλιό δικαστικό μέγαρο εξυπηρετούσε τον περισσότερο κόσμο, που δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο για την πρόσβαση. Ενώ, για να πάνε οι πολίτες, οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι εργαζόμενοι στο καινούργιο δικαστικό μέγαρο, στην οδό Τενέδου, χρειάζονται οπωσδήποτε μέσο μετακίνησης. Κι αυτό, στην μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν είναι το αστικό λεωφορείο.
-Επίσης, μετά από την λειτουργία του δικαστικού μεγάρου στην ιχθυόσκαλα, το παλιό Πρωτοδικείο απέναντι από τις Καμάρες εγκαταλείφθηκε. Ακόμα ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να πείσει την ΕΤ.Α.Δ., να το παραχωρήσει για χρήση. Στου κουφού την πόρτα…
-Φοβάμαι, λοιπόν, πως θα έχουμε επανάληψη της ιστορίας με την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας. Δεν θεωρώ καλή ιδέα, να «μπουκώσουμε» το Περιγιάλι με Υπηρεσίες και να μεταφέρουμε το πρόβλημα από το κέντρο στην περιφέρεια της πόλης. Το Περιγιάλι πρέπει να αναπτυχθεί πάνω σε διαφορετικό μοντέλο, που θα «βλέπει» στο μέλλον. Δεν έχει η Καβάλα άλλη τέτοια περιοχή, χωρίς τα προβλήματα της πυκνής δόμησης και κατοίκησης, της έντονης κυκλοφορίας οχημάτων και της έλλειψης θέσεων στάθμευσης. Αυτά πρέπει να τα αποφύγουμε, διά ροπάλου, στο Περιγιάλι.