-Πέρασε ένας μήνας, από την επίσκεψη σύσσωμης της διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Καβάλα, προκειμένου να ενημερώσει το προσωπικό του πανεπιστημιακού κόμβου, για την διαδικασία της ενσωμάτωσης των τμημάτων της Καβάλας στο Δ.Π.Θ.

-Ένας μήνας είναι αρκετός χρόνος, για να ανακοινωθεί, τουλάχιστον, η πρώτη χρηματοδότηση έργου που θα βελτιώσει τις κτηριακές εγκαταστάσεις και ειδικότερα την βιβλιοθήκη στον κόμβο της Καβάλας. Δεν ανακοινώθηκε τίποτα σχετικό, ούτε από τον πρύτανη του Δ.Π.Θ., ούτε από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ούτε από βουλευτή της Καβάλας.

-Η διοίκηση του Δ.Π.Θ. είναι «απορροφημένη» με τα «εσωτερικά ζητήματα» λειτουργίας του ιδρύματος, αλλά και με τα μεγάλα σχέδια εξωστρέφειας. Στα «σκαριά» υπάρχουν συνεργασίες με αμερικανικά και κινεζικά πανεπιστήμια, ενώ συζητείται η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Helwan της Αιγύπτου!

-Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, που υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τον πρύτανη του Δ.Π.Θ., παρουσία του δημάρχου Καβάλας και των βουλευτών, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Γιάννη Πασχαλίδη, ελπίζω να ζητήσει από τον Χριστόδουλο Τοψίδη να δει το θέμα της βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας. Γιατί, από τους βουλευτές δεν περιμένω να ασχοληθούν έως τις ευρωεκλογές. Επίσης, ο Θίοντορ έχει ανοιχτά αρκετά θέματα στον Δήμο Καβάλας και επίκειται να ταξιδέψει, πάλι, στην Αθήνα.

-Δεν πρέπει το ερχόμενο καλοκαίρι, ας πούμε, να αρχίσουν οι εργασίες στην βιβλιοθήκη, που ήταν το «στολίδι» του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας; Για να είναι έτοιμη η βιβλιοθήκη, με την έναρξη του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους (2024-2025). Να στηριχθώ σ’ εσένα Θόδωρε; Ελπίζω να μην απογοητεύσεις τους Καβαλιώτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ