Ο Δήμος Καβάλας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024», που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2024. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι αθλητές, από τις 25 Ιανουαρίου έως και την 1 Φεβρουαρίου 2024, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως λαμπαδηδρόμοι στο Δημαρχείο (1ος όροφος). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ σε περίπτωση που ο Δήμος επιλέξει λαμπαδηδρόμο κάτω των 18 ετών, αυτό θα γίνεται μόνο με την συγκατάθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και κατ’ εξαίρεση των κανονισμών. Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι στην ευχέρεια του Δήμου Καβάλας, τηρώντας την αρχή περί ισότητας των φύλων. Προτεραιότητα έχουν: οι ολυμπιονίκες, οι διακριθέντες στον αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως παγκόσμια-ευρωπαϊκά-πανελλήνια πρωταθλήματα κ.ο.κ.), οι διακεκριμένοι στις τέχνες, στα γράμματα και στην κοινωνική προσφορά. Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές, ή άτομα με αναπηρίες. Στην διαδικασία απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων, σύμφωνα με τον κανονισμό της οργανωτικής επιτροπής. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, γενικοί γραμματείς Υπουργείων, μέλη του Κοινοβουλίου, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων. Αποκλείονται όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση κανονισμών περί ντόπινγκ, ή έχουν καταδικασθεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά την νομοθεσία.

Οι αιτούντες πρέπει να συνυποβάλλουν πρόσφατη ηλεκτρονική φωτογραφία και αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατηρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2513 500 304 και 2513 500 305.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.