Επιστολή προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την απόσπαση 30, τουλάχιστον, αστυνομικών από την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας στην Θεσσαλονίκη, απέστειλε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, απασχόλησε επί μακρόν την δημοσιότητα, η απόφαση σας να αποσπαστούν για τρεις μήνες 30 τουλάχιστον αστυνομικοί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας σε αυτή της Θεσσαλονίκης. Παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, από όλους τους παράγοντες και τους οργανωμένους φορείς της περιοχής μας, άρχισε η υλοποίησή της προκαλώντας έντονη ανησυχία για την διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Χωρίς να παραγνωρίζω τις ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν στην συμπρωτεύουσα, εκτιμώ πως με την προαναφερθείσα εξέλιξη αγνοείται το νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Λογικά, δεν θα διέλαθε της προσοχής σας αφενός μεν η αύξηση των μεταναστευτικών ροών και αφετέρου, η αλματώδης άνοδος του τουριστικού ρεύματος σε διάφορα σημεία της πόλης και των δημοτικών μας ενοτήτων.

Η καθημερινή καταγραφή των παραπάνω δεδομένων, καταδεικνύει ότι η λήψη της επίμαχης απόφασης σας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Κύριε υπουργέ,

Γνωρίζοντας την διαχρονική ευαισθησία σας σε τέτοιου είδους ζητήματα, σας ζητώ να επανεξετάσετε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ανακαλώντας τον διαχειριστικό σας σχεδιασμό. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας χρήζει, πέραν πάσης αμφιβολίας, άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης, με βάση το επικαιροποιημένο οργανόγραμμά της. Ευελπιστώ ότι, η παρούσα επιστολή θα τύχει της δέουσας προσοχής σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.