-Η ναυτιλιακή εταιρεία Μητσόπουλου ανακοίνωσε έκπτωση 50% στο εισιτήριο των επιβατών και των οχημάτων στα πλοία της εταιρείας που κάνουν δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής-Θάσου, για την χειμερινή δρομολογιακή περίοδο. Αντιλαμβάνεστε, καρντάσια, ότι με λιγότερα δρομολόγια και «κανονική» τιμή εισιτηρίου στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου, τα πλοία θα πηγαινοέρχονται σχεδόν άδεια! Οι πλοιοκτήτες θα αναγκάσουν τα πληρώματα να πληρώσουν εισιτήριο, για να βγάλουν τα (λειτουργικά) έξοδα!

-Πέρα από το καλαμπούρι, η ανακοίνωση της εταιρείας Μητσόπουλου, δείχνει την ξεκάθαρη πολιτική των ναυτιλιακών εταιρειών στην τοπική θαλάσσια συγκοινωνία. Τους απασχολεί μόνο η ενίσχυση της επιβατικής κίνησης στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής-Θάσου. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου είναι βαρίδιο, από το οποίο θέλουν, αλλά δεν καταφέρνουν, να απαλλαγούν. Δεν θέλουν να δοκιμάσουν ούτε μία τέτοια προσφορά (έκπτωση) προς το επιβατικό κοινό, για να το ενθαρρύνουν και να τονώσουν την κίνηση στην γραμμή που λειτουργεί υποτυπωδώς.

-Δεν γνωρίζω πόσα δρομολόγια κάνει η εταιρεία Μητσόπουλου την χειμερινή περίοδο στην γραμμή Καβάλα-Πρίνος, αλλά όπως έχει την υποχρέωση να δρομολογεί πλοία και στις δύο πορθμειακές γραμμές, οφείλει να κάνει τις ίδιες προσφορές στο επιβατικό κοινό και των δύο γραμμών. Δεν είναι θεμιτό, ο επιβάτης της εταιρείας να ταξιδεύει με κανονικό εισιτήριο στην γραμμή Καβάλα-Πρίνος, ενώ ο επιβάτης της εταιρείας στην γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, να πληρώνει την μισή τιμή του ήδη χαμηλότερου εισιτηρίου. Είναι και οι δύο πολίτες, με το ίδιο δικαίωμα στην φθηνή μετακίνηση. Πρόκειται, επομένως, για διάκριση και στο ελληνικό Σύνταγμα, δεν επιτρέπονται οι διακρίσεις μεταξύ των πολιτών.

-Δεν έχει λογική, καρντάσια, ο κάτοικος της Καβάλας να πηγαίνει στην Κεραμωτή, για να ταξιδέψει πιο φθηνά προς την Θάσο με το πλοίο συγκεκριμένης εταιρείας. Αυτό λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ