Η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μας, δεν είχαμε την παρουσία που θέλαμε στην προσπάθεια ενημέρωσης των αναγνωστών μας σε ζητήματα που έχουν σχέση με τον προεκλογικό αγώνα, ο οποίος λήγει σε τρεις μέρες. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε, έστω τώρα, να μην εκφράσουμε την άποψη της εφημερίδας μας, για τις επιλογές που έχουν οι αναγνώστες μας όταν θα πάνε στην κάλπη.

Προτείνουμε, σε όλους, όταν θα πάνε να ψηφίσουν, να αφήσουν στο σπίτι τους τις ιδεοληψίες, να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο που θα πιστέψουν οι ίδιοι, ότι θα μας φέρει καλύτερες μέρες και ότι θα αποφύγουμε κινδύνους στο μέλλον για όλους και βέβαια και για μας τους ίδιους. Να μην παρασυρθούμε από χαϊδέματα των υποψηφίων, από πλατιά, ψεύτικα χαμόγελα, μεγάλα λόγια και μεγάλες υποσχέσεις.

Σε τοπικό επίπεδο, στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα και οι επιλογές των καβαλιωτών είναι συγκεκριμένες. Έχουμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ως υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος αν και θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένος ως Υπουργός, απ’ όλους και από μας, θεωρούμε ότι απέτυχε παταγωδώς ως βουλευτής Καβάλας, την περασμένη τετραετία. Νομίζουμε ότι δεν έκανε τίποτε σοβαρό για να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας, ακόμη και για ζητήματα που είναι στην δική του (υπουργική) αρμοδιότητα, όπως είναι τα στρατόπεδα στο Περιγιάλι της Καβάλας. Ωστόσο, θεωρούμε, ότι θα είναι πρώτος και με διαφορά στους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα λέγαμε, πως έτσι κι αλλιώς, θα εκλεγεί και ίσως η ψήφος μας να φανεί πιο αποτελεσματική, αν δοθεί σε κάποιον ή κάποια από τους άλλους 5 του ψηφοδελτίου.

Θεωρούμε ότι ο Γιάννης Πασχαλίδης, είχε μια πολύ αξιοπρεπή θητεία, ήταν συνεχώς κοντά στους ψηφοφόρους και κυρίως της υπαίθρου του νομού Καβάλας. Γνωρίζει προσωπικά, όχι μόνο τους δικούς του ψηφοφόρους, αλλά και άλλους συμπολίτες μας, που δεν ψηφίζουν τον ίδιο, ή ψηφίζουν άλλα κόμματα. Τους ακούει με προσοχή και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά τους και γι αυτό, έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα, τα οποία γνωρίζουμε προσωπικά. Μέσα στην τετραετία, τον συναντήσαμε τυχαία σε διάφορα σημεία του νομού Καβάλας, τουλάχιστον τέσσερις φορές, χωρίς αυτό να συμβεί με άλλους συνυποψηφίους του. Συγκεκριμένα τον συναντήσαμε στο παζάρι της Χρυσούπολης, στον θερινό κινηματογράφο της Χρυσούπολης, στο πανηγύρι της Γραβούνας, στην Κεραμωτή, τη μέρα της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονα και αλλού που δεν θυμόμαστε τώρα. Ακούσαμε συμπολίτες μας, να συζητούν μαζί του θέματα που ο ίδιος τα γνώριζε και ήδη είχε προσπαθήσει για την επίλυσή τους. Νομίζουμε ότι ο Γιάννης Πασχαλίδης αξίζει να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο, αλλά αφού όπως όλοι καταλαβαίνουμε αυτό δεν είναι δυνατόν, λόγω της αίγλης του Παναγιωτόπουλου, να δείξουμε την εκτίμηση που του αξίζει κρατώντας τον στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Άλλωστε, ο Μακάριος Λαζαρίδης που στις προηγούμενες εκλογές ήταν τρίτος, θα παραμείνει στην τρίτη θέση και όπως μας λένε κάποια πρώην στελέχη του, ίσως να πέσει και στην τέταρτη θέση. Τώρα, δεν πιάνει το παραμύθι με το οποίο είχε κερδίσει κάποιους ψηφοφόρους, ότι είναι πολύ κοντά στην Μητσοτάκη, ότι θα γίνει οπωσδήποτε υπουργός και ότι θα μπορεί να λύνει εύκολα όλα τα προβλήματα. Τα περισσότερα δελτία τύπου που εκδίδει το γραφείο του Μακάριου, ιδιαίτερα του τελευταίου διαστήματος , προσπαθεί να οικειοποιηθεί επιτυχίες και του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Γιάννη Πασχαλίδη, ακόμη και σε περιπτώσεις με τις οποίες δεν είναι ασχοληθεί καν.

Στο προεκλογικό του φυλλάδιο, αναφέρει επτά παρεμβάσεις που έκανε (υποτίθεται) ο ίδιος και τα θέματα αυτά είχαν ευτυχή κατάληξη. Γνωρίζουμε πως όσα από τα θέματα αυτά έχουν τελειώσει  είναι έργα άλλων βουλευτών, όπως το Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα, που βέβαια είναι έργο του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Για το έργο ύδρευσης των Φιλίππων τίποτα δεν δρομολογήθηκε, όπως υποστηρίζει και αποφεύγει να αναφερθεί στην υποχρέωση του ΤΑΠ για τα 4,5 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε μόνο στα λόγια. Όσο για το ΚΕΠ και το ΑΤΜ του Αμυγδαλεώνα, πραγματικά, είναι ένα έργο «κοσμογονικό», το οποίο ωστόσο διεκδικεί και ο Δήμαρχος Καβάλας. Αναφερόμαστε ενδεικτικά μόνο, σ’ αυτά που προβάλει ως έργα, για τα οποία θα άξιζε να τον ξαναστείλουν οι καβαλιώτες στην Βουλή. Νομίζει, πως οι καβαλιώτες δεν γνωρίζουν ότι δεν έκανε τίποτα, και θα πεισθούν να τον ψηφίσουν, επειδή και μόνο, έχει πρόσβαση σε αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια.

Είναι πολύ πιθανόν, η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου,, αυτή τη φορά να καταφέρει να ξεπεράσει σε ψήφους τον Μακάριο Λαζαρίδη, αφού και η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να προωθηθούν στα ψηφοδέλτια οι γυναίκες υποψήφιες.

Η Ειρήνη Βρανά, φέρει όνομα που είναι γνωστό στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, και ίσως αυτό την βοηθήσει να πάρει έναν αξιοπρεπή αριθμό ψήφων. Το ίδιο συμβαίνει και με την κ. Δεληκάρη, όνομα που είναι γνωστό στην περιοχή του Νέστου, (μέχρι και κεντρική οδός υπάρχει μ’ αυτό το όνομα στην Χρυσούπολη) κι αυτό την αδικεί, γιατί θα έπρεπε να ψηφιστεί για την μέχρι τώρα επιστημονική της πορεία.

Για τα άλλα κόμματα, θα αναφερθούμε σε άλλο μας σημείωμα.

Γιώργος Γανίτης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ