-Έχω την αγωνία, καρντάσια, εάν η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας, θα προλάβει να αρχίσει το μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο της σύνδεσης των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τις πηγές Βοϊράνης. Η προστριβή με τον Δήμο Δοξάτου φαίνεται πως πέρασε και θεωρητικά το έργο έπρεπε να είχε αρχίσει.

-Αλλά, επί τέσσερα χρόνια, η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας ασχολούνταν με μία μελέτη, την μελέτη περιβαλλοντικών όρων του κεντρικού αγωγού, που μεταφέρει το νερό από τις πηγές στην πόλη της Καβάλας! Για όνομα του θεού! Τέσσερα χρόνια για μία μελέτη; Κι αν δεν γινόταν αφορμή το έργο υδροδότησης των χωριών, θα ζητούσε η Αθήνα την μελέτη αυτή; Όχι!

-Το έργο αφορά την σύνδεση του καινούργιου δικτύου στα χωριά με τον κεντρικό αγωγό. Δεν θα κατασκευάσουμε καινούργιο αγωγό από τις πηγές Βοϊράνης προς τα χωριά. Ο κεντρικός αγωγός κατασκευάστηκε πριν από δεκαετίες και τότε στα δημόσια έργα, δεν ζητούσαν μελέτες περιβαλλοντικών όρων. Από την μία πλευρά η (ελληνική) γραφειοκρατία και από την άλλη πλευρά, η κωλυσιεργία της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, πέρασε η τετραετία χωρίς να αρχίσει, έστω, το έργο.

-Εγώ, καρντάσια, τοποθετώ το έργο αυτό στην κορυφή των προτεραιοτήτων και στην πρώτη τριάδα των έργων που οφείλει να τελειώσει η δημοτική Αρχή. Είναι η σύνδεση των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τις πηγές Βοϊράνης, είναι η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) και το φωτοβολταϊκό πάρκο στα ορεινά, για να παράγει ο Δήμος Καβάλας δική του ηλεκτρική ενέργεια.

-Έως σήμερα, κανένα από τα παραπάνω τρία μεγάλα έργα δεν βρίσκεται στην έναρξη υλοποίησης. Οι προτεραιότητες των διοικούντων τον Δήμο είναι άλλες. Εάν δεν κάνω λάθος, γιατί πέρασε καιρός από την τελευταία ενημέρωση, οι περιβαλλοντικοί όροι για τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Καβάλας εγκρίθηκαν. Γιατί, επομένως, δεν γίνεται η σύνδεση με το δίκτυο των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ