-Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός, για να βγάλει το πόρισμα που έβγαλαν οι μελετητές της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Έπειτα από 5 χρόνια, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» παρέδωσε την επίμαχη μελέτη, για μία γέφυρα ούτε διακόσια μέτρα μήκος! Και τι αναφέρει η μελέτη; Αναφέρει ότι, πρέπει να απομακρυνθεί όλο το κατάστρωμα, μαζί με το τμήμα που υποχώρησε, να ενισχυθούν τα βάθρα, που παρέμειναν όρθια και να κατασκευαστεί καινούργιο κατάστρωμα.

-Αν φτιάξουμε μόνο το τμήμα που υποχώρησε, δεν είναι σίγουρο πως θα αποφευχθεί παρόμοιο ατύχημα σε άλλο τμήμα του καταστρώματος. Το φαντάζεστε, καρντάσια, να επιδιορθωθεί το τμήμα που κατέπεσε και μετά από ένα-δύο χρόνια, να καταπέσει άλλο; Θα γελάνε και οι πέτρες, για την προχειροδουλειά που έγινε. Γι’ αυτό, οι μελετητές θέλουν να είναι σίγουροι και προτείνουν να «ξηλωθεί» όλο το κατάστρωμα. Τα βάθρα φαίνεται πως αντέχουν, αλλά για «παν ενδεχόμενο», θα ενισχυθούν κι αυτά.

-Την απόφαση για την επισκευή-μερική ανακατασκευή της γέφυρας, όπως είπε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Μιχάλης Αμοιρίδης, θα πάρουν οι νέες διοικήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Καβάλας, που αναλαμβάνουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2023. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί. Αφού υπάρχει η πρόταση των μελετητών, πρέπει να εισαχθεί σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, να τοποθετηθούν οι παρατάξεις και να (συν)αποφασίσουν, αν θα γίνει το έργο, ή όχι. Αν το δημοτικό συμβούλιο αποφανθεί θετικά, ο περιφερειάρχης θα καλέσει την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» να υπογράψουν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, αφού τα χρήματα υπάρχουν (5 εκατομμύρια ευρώ). Αν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι αρνητική, ο περιφερειάρχης θα δώσει πολύ λιγότερα χρήματα σε κάποιον εργολάβο, για να κατεδαφίσει την γέφυρα έως το τέλος του έτους.

-Ο Χρήστος Μέτιος πήρε αμέσως την ευθύνη να κάνει την μελέτη, γιατί τώρα δίνει την «καυτή πατάτα» στην νέα διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.