Τον απολογισμό των πεπραγμένων στην κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια» για την περίοδο 2019-2023, πραγματοποίησαν σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στο υπόγειο της δημοτικής αγοράς, ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της επιχείρησης, Παναγιώτης Αγγελίδης, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η γενική διευθύντρια, Άλκηστις Βλάχου.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι, ο σχεδιασμός επιβαλλόταν να είναι ολιστικός, αποτέλεσμα συνεργασιών της «Δημωφέλεια» με τον Δήμο Καβάλας, μα πάνω απ’ όλα, ήταν αποτέλεσμα της άοκνης δουλειάς των εργαζομένων στην επιχείρηση, της διοίκησης και του προέδρου, Παναγιώτη Αγγελίδη. «Με όλους είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία σε όλους τους τομείς που άπτονται της «Δημωφέλεια», είτε λέγεται τουριστική ανάπτυξη, είτε πολιτισμός, είτε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και κοινωνική πολιτική», σημείωσε.

Ο Π. Αγγελίδης έκανε αναλυτική αναφορά στα πεπραγμένα της επιχείρησης. Αναφέρθηκε ανά τομέα δράσης και διεύθυνσης (δημοτική αγορά, τουρισμός, αθλητισμός, Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού-Πηλοθεραπευτήριο, πολιτισμός) στο σύνολο των πεπραγμένων για την περίοδο 2019-2023, λέγοντας ότι: «Κοινή ομολογία είναι, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν σημαντικές προσπάθειες ανάκαμψης. Ενδεικτικά, θέλω να αναφέρω ότι καταφέραμε, τηρουμένων των αναλογιών, να έχουμε έσοδα έως και σήμερα με ποσό της τάξεως των 5.826.000 ευρώ, πετύχαμε να χρηματοδοτηθούμε για διάφορα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 271.000 ευρώ. Άξια λόγου είναι, η ένταξη έργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 1.128.000 ευρώ, για την υλοποίηση του οράματός μας, την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Καβάλας στην δημοτική καπναποθήκη». Η παρουσίαση συνοδευόταν από προβολή φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ