Έπειτα από την «παρένθεση» της πανδημίας του κορονοϊού covid-19, το σωματείο κυριών «Ο άγιος Νέστωρ» και ο σύλλογος «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη κοινή δράση για την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού, με επίσκεψη στο 10ο δημοτικό σχολείο Καβάλας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Εδώ και χρόνια, έχουμε επιλέξει στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των δικαιωμάτων του παιδιού, το φιλανθρωπικό σωματείο κυριών Καβάλας «Ο άγιος Νέστωρ» και ο σύλλογος «Πνοή» για το παιδί και την οικογένεια, να συνδιοργανώνουμε μία δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης. Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και μετά από διακοπή τριών ετών, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αυτή η δράση των δύο συλλόγων στο 10ο δημοτικό σχολείο. Από τα διοικητικά συμβούλια παραβρέθηκαν οι κυρίες: Νίκη Ανέστη, Γιούλη Σαμοθράκη, Ελένη Ψυρούκη, Κλημεντίνη Χατζηγιάννη. Συναντήσαμε 24 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Αρχίσαμε μιλώντας για την παγκόσμια ημέρα κι αν γνώριζαν κάτι γι’ αυτή. Πρόθυμα τα παιδιά πήραν μέρος στον διάλογο κι όπως πάντα, μάς εξέπληξαν με την προσοχή και με τις απαντήσεις τους. Ακολούθησαν δύο βιντεάκια. Οι μαθητές τα παρακολούθησαν με προσοχή κι εκεί που υπήρχε τραγούδι, τραγούδησαν με κέφι στο ρεφραίν. Κατόπιν, έφτιαξαν το «δένδρο των δικαιωμάτων». Κάθε παιδί έγραψε πάνω στο πράσινο φυλλαράκι που του δόθηκε ένα από τα δικαιώματα, το όνομα και την τάξη του και το κόλλησε στο δέντρο, το οποίο θα στολίζει κάποιο χώρο του σχολείου, για να θυμίζει την εκδήλωση που έγινε. Όση ώρα τα παιδιά έγραφαν και κολλούσαν τα φυλλαράκια τους, η αίθουσα θύμιζε ένα πολύβουο μελίσσι!

Ευχαριστήσαμε για την συμμετοχή τους τα παιδιά, δεχθήκαμε τις δικές τους ευχαριστίες για την εκδήλωση. Στην λήξη, κεράσαμε όλα τα παιδιά από ένα χυμό. Η διευθύντρια του σχολείου και η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης, μάς ευχαρίστησαν εκ μέρους όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού για την δράση. Φεύγοντας από το σχολείο, η ικανοποίηση όλων των κυριών, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Μία ακόμα κοινή δράση πέτυχε και τα αισθήματα ήταν ιδιαίτερα, γιατί δεν δώσαμε μόνο, αλλά πήραμε πολλά από τις χαρούμενες παιδικές ψυχές».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.