Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω, με την αγανάκτηση μου. Έλεος κύριοι, φτάνει, μας σφίγγετε εκατοστό-εκατοστό την θηλιά στον λαιμό, που το πάτε; Και από πάνω μας εμπαίζετε! Όλοι θέλετε να φτιάξετε ένα καλύτερο τόπο και όλοι κάνετε τον πολίτη να ασφυκτιά οικονομικά και όχι μόνο! Και δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρω παρακάτω.

Χρειάζεται, μας λένε, άδεια καινούργια και πινακίδες για τρέιλερ καταβάλλοντας παράβολο τριάντα ευρώ. Δώσανε ημερομηνία λήξης και όσοι ήταν εκπρόθεσμοι, θα καταβάλουν παράβολο διακόσια ευρώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, οι εκπρόθεσμοι θα πληρώσουν εκατόν εβδομήντα ευρώ «τιμωρητικό» παράβολο! Μου έρχεται να πληρώσω δημοτικό φόρο για ακίνητο μη ηλεκτροδοτούμενο από το 2000. Πληρώνουμε την άρδευση των ημετέρων τους, διπλασιάζουν σε άλλο Δήμο τα δημοτικά τέλη μετεκλογικά!

Ερωτώ, ποιος ενημερώνει τον κατακρεουργημένο πολίτη; ποιος ενημέρωσε τον κάτοχο τρέιλερ, ότι για να βγάλει πινακίδες υπάρχει ημερομηνία λήξης: Δεν μπορούσαν δια μέσου τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου, δια μέσου εκκαθαριστικού, δια μέσου αστυνομίας, δια μέσου ασφαλιστικών εταιρειών και δια μέσου οποιουδήποτε μέσου, να ενημερωνόταν ο κάτοχος τρέιλερ; Και γράφω και για μένα που κατέχω τρέιλερ με διαστάσεις 90 εκατοστά επί 130 εκατοστά, το οποίο το έχω παροπλισμένο και το χρησιμοποιώ μία φορά τον χρόνο, για την μεταφορά 15-20 τελάρων ελιές στο ελαιοτριβείο. Όταν ήταν να το χρησιμοποιήσω, πήρα τηλέφωνο στην Διεύθυνση μεταφορών και μου είπαν: «Δεν υπάρχουν πινακίδες». Δεν με ενημέρωσε κανείς ότι υπάρχει ημερομηνία λήξης για την έκδοση καινούργιων πινακίδων και καινούργιας άδειας!

Για να το εμπεδώσετε καλά. Σαν πρώην διευθυντής σχολείου, πως είναι δυνατό να τιμωρήσω μαθητή για θέμα που δεν ενημερώθηκε, δεν πρέπει να τον προστατεύσω σε πρώτο βήμα; Διευθύνσεις κατόχων τρέιλερ δεν έχουν, να στείλουν ένα email, να κάνουν ένα τηλέφωνο; Που είναι η οργάνωση του κράτους; Όταν έχουμε εκλογές, σε τρελαίνουν με ενημερώσεις δια μέσου διαδικτύου και τηλεφώνου!

Θέλετε να τιμωρήσετε τον πολίτη και κυρίως τον έντιμο, ή να μαζέψετε χρήματα; Λύσεις υπάρχουν! Κυνηγήστε την φοροδιαφυγή που οργιάζει, δεν θα την πληρώνει πάντα ο μισθωτός και συνταξιούχος των χιλίων ευρώ, που δεν μπορεί να κρύψει ούτε ένα ευρώ. Τα λεφτά αυτά, θα τα δώσουν σε επιδόματα και σε τεμπέληδες, οσφυοκάμπτες, που δεν έχουν όρεξη για δουλειά, φοροφυγάδες και όλα αυτά για τα ψηφουλάκια -υπάρχουν περιπτώσεις που βγάζουν μάτια- φυσικά όλοι οι πτωχοί δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν θα μπορεί ο καθένας να τα δώσει στα άνεργα παιδιά του και στις υποχρεώσεις του! Εάν υπολογιζόταν για τον πληθωρισμό και αυτές οι αυξήσεις, όπως και άλλες, θα ήταν ο υποτιθέμενος αυτός που μας εμφανίζουν; δεν είναι εισαγόμενος ο πληθωρισμός, μην υποτιμάμε την νοημοσύνη του πολίτη! Αυξάνεται η αγοραστική δύναμη, αυξάνονται η φτώχια, μηδενίζεται η υποτιθέμενη αύξηση μισθών και συντάξεων! Έλεος κύριοι, ο λαός πέρασε και περνά κρίσεις, οικονομικές, αξιών, εμπιστοσύνης, ανακολουθιών. Βγείτε από το χρυσοκέντητο καβούκι σας! Δεν βάζουμε το χέρι στην τσέπη του πολίτη και ότι αρπάξουμε, αλλά παίρνουμε τόσα, όσα να δημιουργήσουμε πρόοδο και όχι μαρασμό! Το μόνο που έμεινε είναι, να φορολογήσετε και το οξυγόνο που αναπνέουμε, αφού σχεδόν ιδιωτικοποιήσατε και το σύστημα υγείας, πάνε χαμένες εισφορές τόσων  ετών! Δεν σας το κρύβω, ενημερώθηκε η αρμόδια υφυπουργός και ο πρωθυπουργός. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ