Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Γάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Στις μέρες μας, η προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων από 23 έως 26 Μαΐου 2023, σε διάφορα σημεία της πόλης, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, αλλά και την συμμετοχή πολλών φορέων, όπως ο Δήμος Καβάλας, το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.), ο ΟΦΥΠΕΚΑ (Μ.Δ. Εθνικών Πάρκων, Νέστου, Βιστωνίδας και Ροδόπης), η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, αλλά και συλλόγων (σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σύλλογος εικαστικών τεχνών και φιλότεχνων Νομού Καβάλας).
Σκοπός των εκδηλώσεων, είναι η καλλιέργεια του σεβασμού προς το περιβάλλον και η ενημέρωσή, ιδίως των μαθητών, για τα θέματα της ρύπανσης, μέσα από στοχευμένα παιχνίδια και παιδαγωγικά εργαλεία.
Πρόθεση της Περιφέρειας είναι, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών της περιοχής μας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να λάβει μόνιμο χαρακτήρα, μέσα από διάφορες δράσεις, ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει στάση ζωής. Κλείνοντας, αναφέρω πως η Περιφέρεια έχει ήδη συμπεριλάβει στο νέο Ε.Σ.Π.Α. ειδική ενότητα με θέμα την κλιματική αλλαγή, αποσκοπώντας στην χρηματοδότηση έργων και υποδομών που θα προστατεύουν το περιβάλλον».














