Υποτίθεται ότι ήταν το «ντέρμπι» του δυτικού ομίλου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης (Ε.Σ.ΠΕ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών. Αν εξαιρέσουμε τα χρονικά σημεία στα μέσα των δύο πρώτων σετ, που οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ο αγώνας μεταξύ του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» και του Αθλητικού Ομίλου Σερρών, που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2025 στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», ξεχάστηκε αμέσως μετά την λήξη του! Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Σερρών, η οποία «επισφράγισε» την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο επιτυγχάνοντας 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και χωρίς απώλεια σετ! Ο Α.Ο.Κ. θα καταλάβει την 2η θέση, απομένει η τυπική επιβεβαίωση, αν πάρει έναν τουλάχιστο βαθμό, δηλαδή κερδίσει δύο σετ, στο τελευταίο παιχνίδι με την Γαία Δράμας, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025, στις 5 το απόγευμα, στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».
Ο Α.Ο. Σερρών ήθελε περισσότερο την νίκη, για να πετύχει το «απόλυτο σερί» και την πέτυχε, αντιμετωπίζοντας την πίεση του Α.Ο.Κ. μόνο στα δύο πρώτα σετ. Συγκεκριμένα, στο 1ο σετ, ο Α.Ο.Κ. μείωσε σε 17-19 το σκορ, αλλά ο Α.Ο.Σ. κράτησε το προβάδισμα και κατέκτησε το σετ με 25-21. Στο 2ο σετ, οι δύο ομάδες βρέθηκαν, για μία στιγμή, ισόπαλες με σκορ 17-17, αλλά πάλι η φιλοξενούμενη του Α.Ο.Σ. επικράτησε με 25-18. Στο 3ο σετ, οι παίκτριες του Α.Ο.Κ. δεν είχαν την ψυχολογία να αντιδράσουν. Το σετ ήταν «μονόλογος» για την ομάδα των Σερρών, που ολοκλήρωσε την δίκαιη και καθαρή νίκη της με σκορ 25-16.
Εάν επικυρωθεί η κατάταξη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, στα πλέι οφ θα αγωνιστούν: ο Ανδροσθένης Θάσου και η Α.Ε. Κομοτηνής (από τον ανατολικό όμιλο), ο Α.Ο. Σερρών και ο Α.Ο. «Καβάλα» (από τον δυτικό όμιλο). Η ειδική βαθμολογία μεταξύ των τεσσάρων σωματείων θα είναι η εξής: Α.Ο. Σερρών 6 βαθμοί (6-0 σετ), Ανδροσθένης Θάσου 6 (6-1), Α.Ε. Κομοτηνής 0 (1-6), Α.Ο. «Καβάλα» 0 (0-6), με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων της κανονικής περιόδου που ήταν: Α.Ο. Σερρών-Α.Ο. «Καβάλα» 3-0 σετ, Α.Ο. «Καβάλα»-Α.Ο. Σερρών 0-3 σετ, Ανδροσθένης Θάσου-Α.Ε. Κομοτηνής 3-0 σετ, Α.Ε. Κομοτηνής-Ανδροσθένης Θάσου 1-3 σετ.
Όσον αφορά την ομάδα του Α.Ο. «Καβάλα», η οποία απαρτίζεται, κυρίως, από παίκτριες των μικρότερων ηλικιακών ομάδων (νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων), η συμμετοχή στα πλέι οφ είναι επιτυχία και συγχρόνως μία καλή αγωνιστική εμπειρία. Ο στόχος του πρώτου προπονητή, Γιώργου Μορφίδη και των συνεργατών του προπονητών στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, είναι η ανάδειξη νέων παικτριών. Μετά από την απόσυρση της ομάδας γυναικών από το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, το τμήμα γυναικών υποβαθμίστηκε αγωνιστικά και η προσπάθεια άρχισε, πάλι, από χαμηλά. Εξαρτάται από την διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., αν το τμήμα γυναικών επανέλθει στην Α2 εθνική κατηγορία. Και γιατί όχι, αν θα αγωνιστεί ξανά στην Α1 εθνική κατηγορία! Προς το παρόν, οι στόχοι που μπαίνουν είναι ρεαλιστικοί και με βάση την δυναμικότητα της ομάδας. Τα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα αρχίσουν στις 8 Μαρτίου 2025, ημέρα Σάββατο.














