Εκνευρίστηκε, πάλι, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2025 και απευθύνθηκε, με την γνωστή «πολιτική ευγένεια» που τον διακρίνει, στον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννη Εριφυλλίδη, τον οποίο αποκάλεσε άσχετο! Και πρόσθεσε ότι: «Εσύ δεν πρόκειται να γίνεις δήμαρχος», στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής αβρότητας!

Πριν από την συνεδρίαση, σε συνέντευξη που έδωσε, ο Θόδ. Μουριάδης άφησε ανοικτή την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του 2028. «Είναι πολλά τα θέματα που υπάρχουν και θα πρέπει να λυθούνε, για να αποχωρήσω. Θα δω ποια κατάσταση θα υπάρχει, θα σταθμίσω και την γνώμη του κόσμου και θα πω ότι θέλω να είμαι δήμαρχος», είπε. Ο Θόδ. Μουριάδης έχει «στην πλάτη του» μία θητεία (2019-2023) και διανύει την δεύτερη (2023-2028). Στα μέσα, περίπου, της δεύτερης θητείας, δεν είναι λογικό ένας δήμαρχος να δηλώνει πως υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούνε. Γιατί δεν λύθηκαν κάποια από τα θέματα αυτά στην πρώτη θητεία; Πόσες θητείες χρειάζεσαι δήμαρχε, για να ιδρύσεις το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο; Η προηγούμενη δημοτική Αρχή, της Δήμητρας Τσανάκα, σου άφησε σχεδόν έτοιμη «δουλειά». Και είναι ένα, μόνο, παράδειγμα, από τα πολλά που ανέφερες. Λοιπόν, τελείωσε την δεύτερη θητεία έως το 2028 και άφησε τον επόμενο δήμαρχο να λύσει κάποιο θέμα. Μην σε αγχώνει αυτή η σκέψη. Η διοίκηση στον Δήμο θα έχει συνέχεια.

Όσον αφορά την πιθανή υποψηφιότητά σου στις εκλογές του 2028, είναι δικαίωμα σου να διεκδικήσεις 3η συνεχόμενη εκλογή. Όπως είπες στην συνέντευξη, ορθώς, έως το 2028 υπάρχει αρκετή χρονική απόσταση. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Μπορεί να αλλάξει, καταρχάς, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Και η νέα πολιτική κατάσταση, να μην ευνοήσει την επανεκλογή σου, όπως το 2019 και το 2023. Και στις δύο περιπτώσεις ήσουν τυχερός, γιατί τα πολιτικά πράγματα ήταν ευνοϊκά για την υποψηφιότητα σου και το ποσοστό αποχής των Καβαλιωτών από τις εκλογές πολύ υψηλό. Νομίζουμε πως οι αριθμοί, είναι μάρτυρας για το πολιτικό παρασκήνιο.

Το 2027 είναι έτος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Δεν αποκλείεται, όμως, οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν πριν από το 2027. Θεωρούμε πως οι εκλογές εκτός από την αλλαγή στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα επηρεάσουν και τον διοικητικό «χάρτη» στην περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι σημερινές διοικήσεις στις Περιφέρειες και τους Δήμους, επομένως, θα κριθούν από τους πολίτες με νέα κριτήρια, τα οποία θα είναι πιο αυστηρά για μία διοίκηση με δύο θητείες. Με ελάχιστο έργο, προσθέτουμε εμείς, όπως η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Κατά την άποψη μας, αυτά που δεν έγιναν, είναι πολλά περισσότερα από εκείνα που έγιναν στον Δήμο Καβάλας. Ο Θόδ. Μουριάδης είναι από τους μετριότερους δημάρχους, αν όχι ο μετριότερος, στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου. Συναγωνίζεται για τον «τίτλο» αυτό, με τον πολιτικό του «μέντορα», Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος «έβαλε το λιθαράκι του», για να καταστραφούν θα θεμέλια του Οργανισμού του Δήμου. Και ως επιβράβευση, ορίστηκε, από την σημερινή δημοτική Αρχή, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου! Εν κατακλείδι, η 3η συνεχόμενη εκλογή του Θόδ. Μουριάδη στο αξίωμα του δημάρχου, θα είναι το τελευταίο καρφί στο κάλυμμα που θα σκεπάσει το φέρετρο που βρίσκεται μέσα η Καβάλα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ