-Προτεραιότητα της ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου), είναι η αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου, τα οποία είχαν περιέλθει σε κατάσταση εγκατάλειψης και χρήζουν άμεσων και σημαντικών παρεμβάσεων λόγω επικινδυνότητας. Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατη ανάρτηση της εταιρείας, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κτηρίου «Ασάνη», ενός εξαώροφου, ιστορικής σημασίας κτηρίου, που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.
-Ότι, δηλαδή, έκανε η ΕΤ.Α.Δ., με το εμβληματικό κτήριο του παλιού Πρωτοδικείου, το οποίο δεσπόζει απέναντι από τις Καμάρες στην Καβάλα! Το κτήριο έχει περιέλθει σε κατάσταση εγκατάλειψης και χρήζει άμεσης και σημαντικής παρέμβασης, λόγω επικινδυνότητας. Το ίδιο ισχύει για το κτήριο της παλιάς Μεραρχίας, απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας, το οποίο εγκαταλείφθηκε και έχει μεγαλύτερη αρχιτεκτονική αξία.
-Επίσης, η ΕΤ.Α.Δ. ανακοίνωσε ότι για την ακτή Βουλιαγμένης κατέθεσαν προσφορά, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά επιχειρηματικά σχήματα! Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι, η μακροχρόνια εκμίσθωση της μοναδικής διαθέσιμης προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για 20 έτη, με δικαίωμα παράτασης για άλλα 10 έτη. Ότι, δηλαδή, έκανε η ΕΤ.Α.Δ. για την ακτή Καλαμίτσα στην Καβάλα μετά από το 2015, που έληξε η παραχώρησή της στον Δήμο Καβάλας!
-Αν γινόταν διαγωνισμός για την ακτή Καλαμίτσα, καρντάσια, δεν θα κατέθεταν προσφορές δύο-τρία επιχειρηματικά σχήματα; Ακόμα και σήμερα, παρά την άθλια κατάσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις στην ακτή. Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί η ΕΤ.Α.Δ. κάνει διαγωνισμούς για ακίνητα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ έχει εγκαταλείψει τα ακίνητα που διαχειρίζεται στην Καβάλα; Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα ακίνητα αυτά; Έκανε πρόσκληση για να κατατεθούν προσφορές; Εγώ δεν γνωρίζω αν έκανε διαγωνισμό για το παλιό Πρωτοδικείο, την παλιά Μεραρχία και την ακτή Καλαμίτσα. Παρεμπιπτόντως, καρντάσια, η ακτή Καλαμίτσα, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την ακτή Βουλιαγμένης! Η Καβάλα διαθέτει μία ωραιότατη παραλία, σε απόσταση δέκα λεπτών από το κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο. Μερικές δεκάδες μέτρα πιο δυτικά, η ακτή Μπάτης επαναλειτούργησε υπό νέα διεύθυνση. Άρα, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον υπάρχει. Και από ντόπιους επιχειρηματίες, μάλιστα, που αγαπούν τον τόπο τους.

















