Με πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με αλλεργίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας. Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για τα προβλήματα της διάγνωσης της αλλεργίας στα ανήλικα μέλη των οικογενειών τους. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική κι έγινε σε κλίμα πολύ καλής διάθεσης και συνεργασίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

-Ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα αλλεργίας.

-Απαγόρευση βρώσιμων κερασμάτων στα σχολεία.

-Στελέχωση όλων των σχολείων με επαρκώς εκπαιδευμένους σχολικούς νοσηλευτές.

-Σεμινάρια και ημερίδες χορήγησης αυτοενιέμενης αδρεναλίνης/αντιμετώπισης αλλεργικής αντίδρασης σε σχολικούς νοσηλευτές και κοινό.

-Επάρκεια προγεμισμένης σύριγγας αυτοενιέμενης αδρεναλίνης.

-Νομιμοποίηση της χορήγησης προγεμισμένης σύριγγας αυτοενιέμενης αδρεναλίνης ως «χορήγηση πρώτων βοηθειών».

-Ορισμός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων (εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού σχολείων/σχολικών νοσηλευτών) με πιστοποιημένη γνώση παροχής πρώτων βοηθειών ανά συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, για την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

-Στελέχωση όλων των σχολικών βαθμίδων με νοσηλευτές/επαγγελματίες υγείας, που να νομιμοποιούνται να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αλλεργική αντίδραση.

-Συνεργασία με συλλόγους διδασκόντων προς ενημέρωση και επίτευξη δημιουργίας ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

Aποφασίστηκε να γίνει η πρώτη ημερίδα στις αρχές Μαρτίου, με την συμμετοχή των συλλόγων γονέων και φίλων παιδιών με αλλεργίες, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, αλλεργιολόγων ιατρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ