-Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κάλεσε, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, προκειμένου να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που έκανε, με θέμα την καταγραφή της άποψης των πολιτών, για τις υπηρεσίες υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
-Προφανώς, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας δεν διενήργησε την δημοσκόπηση μόνος του, διότι δεν έχει το εξειδικευμένο προσωπικό για το αντικείμενο αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ, καρντάσια, τους γιατρούς μέλη του συλλόγου να κάνουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με πολίτες, για να ρωτήσουν για τις υπηρεσίες υγείας. Εκτός κι αν, οι γιατροί ρωτούσαν τους ασθενείς που επισκέπτονταν τα ιατρεία τους.
-Επίσης, αναρωτιέμαι αν η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά, γιατί στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου δεν βρήκα καταχωρημένα, ούτε τα ερωτήματα, ούτε τα αποτελέσματα. Δεν θα έπρεπε το αποτέλεσμα (και η λεγόμενη «ταυτότητα») της δημοσκόπησης να έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα; Ώστε οι επισκέπτες να «διαβάσουν» τι απάντησαν οι πολίτες για τις υπηρεσίες υγείας στον Νομό Καβάλας.
-Επίσης, αναρωτιέμαι γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αισθάνθηκε την ανάγκη να διενεργήσει δημοσκόπηση για να «αφουγκραστεί» την κοινή γνώμη; Τον ρόλο αυτό, της «σφυγμομέτρησης», τον έχουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η κεντρική διοίκηση, τα Επιμελητήρια, τα κόμματα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας έκανε κι άλλη δημοσκόπηση στο παρελθόν; Εγώ, καρντάσια, δεν μπορώ να θυμηθώ.
-Από την άλλη πλευρά, επειδή διανύουμε μία (παρατεταμένη) προεκλογική περίοδο, η παρουσίαση μιας δημοσκόπησης για τις υπηρεσίες υγείας στον Νομό Καβάλας, με κάνει να πονηρευτώ. Καλώς, ή κακώς, έχω «πονηρό» μυαλό. Γιατί αν ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας έκανε συχνά δημοσκοπήσεις, δεν θα μου φαινόταν «μη φυσιολογική» η πρόσκληση (προς τα μέσα ενημέρωσης) για την παρουσίαση μιας δημοσκόπησης.
-Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, να διαβάσω το αποτέλεσμα και (αν χρειαστεί) να επανέλθω. Κατά τα άλλα, εύχομαι καλό μήνα Νοέμβριο. Οι δημοσκοπήσεις γίνονται στην Ελλάδα με «ρυθμό πολυβόλου»! Έχουμε χάσει το μέτρημα. Και απέχουμε μήνες, ακόμα, από τις εθνικές εκλογές.

















