Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζει την στήριξη στην κινητοποίηση των γεωργών και των κτηνοτρόφων. Και κριτικάρει την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ότι βρίσκεται απέναντι στους αγρότες και ότι συμπλέει με την πολιτική της κυβέρνησης.
Με αφορμή την παρουσία των αγροτών στην πόλη της Καβάλας, το βράδυ της Τετάρτης 10 και το πρωί της Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου 2025, η παράταξη εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης χαιρετίζει τις πολυήμερες και πολύμορφες κινητοποιήσεις των γεωργών και κτηνοτρόφων σε όλη την περιοχή. Ο δίκαιος αγώνας τους βρίσκει συμπαραστάτη όλο τον λαό, δεκάδες φορείς, εργατικά σωματεία, επαγγελματικούς και επιστημονικούς συλλόγους, σπάζοντας στην πράξη το κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση. Στο ίδιο κενό πέφτει και η απόπειρα τρομοκράτησης με εισαγγελείς και Μ.Α.Τ. σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτά τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους, διατράνωσαν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με νυχτερινή πορεία μέσα στην πόλη, διανυκτέρευση έξω από την Αντιπεριφέρεια και μαζική διαμαρτυρία το πρωί.
Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, βέβαια, ήταν από άλλο «ανέκδοτο»! Στην προσπάθειά του να βγάλει λάδι την πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας, έδωσε την δική του ερμηνεία: ότι η επιλογή του χώρου της διαμαρτυρίας ήταν λίγο πολύ τυχαία, για να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού οι αγρότες καταλαβαίνουν ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα! Για κακή του τύχη, πάντως, οι αγρότες έχουν και πείρα και κρίση. Έχουν μάτια και βλέπουν, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:
-Λιβανίζει σε κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση, δίπλα σε υπουργούς όλο το προηγούμενο διάστημα, στην προσπάθειά τους να κατευνάσουν την αγανάκτηση των γεωργών και των κτηνοτρόφων.
-Δεν έχει μεταφέρει προς την κυβέρνηση, που έχει την βασική ευθύνη για τα προβλήματα, καμία διεκδίκησή τους. Υπερασπίζεται με πάθος τα κυβερνητικά παραμύθια για «τα λεφτόδεντρα που δεν υπάρχουν», αλλά τελικά υπάρχουν μόνο για τους μεγάλους ομίλους. Όπως και για την Περιφέρεια υπάρχουν για τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους.
-Ενάμιση χρόνο μετά την εκδήλωση της ευλογιάς, έκανε τον κόπο να δημιουργήσει ορισμένες απολυμαντικές τάφρους στο οδικό δίκτυο! Αυτή είναι η συμβολή της στα απαραίτητα μέτρα βιοασφάλειας, που κυβέρνηση και Περιφέρεια μεταφέρουν την ευθύνη στις πλάτες των κτηνοτρόφων.
-Διένειμε με μεγάλη καθυστέρηση τις ζωοτροφές στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους, με την γνωστή μέθοδο των απευθείας αναθέσεων.
-Πανηγυρίζει για τις ελάχιστες προσλήψεις κτηνιάτρων στις δραματικά υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
-Έχει παραπέμψει στις καλένδες τα αναγκαία αρδευτικά έργα της περιοχής. Τα ρίχνει όλα στην λειψυδρία, όταν όλα τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι, η πλούσια σε υδάτινους πόρους Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, δεν θα αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα αν προκρίνονταν φράγματα και σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα. Γι’ αυτό άλλωστε, η κινητοποίηση των αγροτών στην Καβάλα ολοκληρώθηκε στην Διεύθυνση Υδάτων, για τις ποσότητες αρδευτικού νερού που διατίθενται και δεν επαρκούν από το φράγμα Θησαυρού.
Η διοίκηση της Περιφέρειας βρίσκεται στα λόγια στο πλευρό των αγροτών και στην πράξη απέναντί τους. Γι’ αυτό βρίσκεται στο ίδιο κάδρο με την κυβέρνηση. Οι βιοπαλαιστές γεωργοί και κτηνοτρόφοι που δίνουν αγώνα επιβίωσης το γνωρίζουν καλά!».














