Πως μπορούν δύο αποτυχημένοι αρχηγοί κομμάτων, να διοικήσουν πετυχημένα την Ελλάδα;

0

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε ότι στην δημοσκόπηση που έγινε, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών απάντησε ότι προτιμά το χάος, από εκείνον και αποφάσισε να «προσωποποιήσει» το χάος!

-Στην επόμενη δημοσκόπηση, λοιπόν, στην θέση του χάους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα βάλουν τον Αλέξη Τσίπρα! Θα ερωτηθούν οι πολίτες ποιον προτιμούν από τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα. Έτσι, ο Κυρ. Μητσοτάκης ευελπιστεί να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των απαντήσεων και να αισθανθεί νικητής απέναντι στο «χάος» και τον «κανέναν» για πρωθυπουργό!

-Αμφότεροι, ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας, είναι «παιδιά του κομματικού σωλήνα». Αν και έγιναν αρχηγοί κόμματος, δεν ξέρουν πως είναι να ιδρύει ένας πολιτικός το «δικό» του κόμμα. Βρήκαν έτοιμο το έδαφος και εκμεταλλεύτηκαν το brand name. Ο πρώτος της Νέας Δημοκρατίας και ο δεύτερος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

-Το αποτέλεσμα είναι τραγικό! Η Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας Κυρ. Μητσοτάκη, βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μετά από την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα από την προεδρία, διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη! Πως μπορούν, επομένως, δύο αποτυχημένοι αρχηγοί κομμάτων, να γίνουν επιτυχημένοι κυβερνήτες της Ελλάδας;

-Θέλω, καρντάσια, ο Αλ. Τσίπρας να τολμήσει και να ιδρύσει δικό του κόμμα, για να επιβεβαιωθεί η ανικανότητά του να διοικήσει έναν κομματικό οργανισμό. Το επιχείρησαν πιο έμπειροι από εκείνον στην πολιτική και κατάλαβαν τις απαιτήσεις. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν και ήταν ένα κόμμα στο όριο της εισόδου στην Βουλή των Ελλήνων, είχε μία οργάνωση, στελέχη και εκλογική βάση. Ο Αλ. Τσίπρας, αν ιδρύσει νέο κόμμα, θα πρέπει να πετύχει τα παραπάνω από την αρχή, ή σχεδόν από την αρχή. Η εποχή που ήταν αρχηγός στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν είναι ίδια με την σημερινή. Για να προσελκύσει στελέχη και ψηφοφόρους, πρέπει να δώσει κυβερνητική προοπτική στο νέο κόμμα. Κι επειδή το πείραμα με την «πρώτη φορά Αριστερά» στην διακυβέρνηση της Ελλάδας δεν άφησε όμορφες αναμνήσεις στον κόσμο, είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει την κυβερνητική προοπτική.

-Όσον αφορά τον Κυρ. Μητσοτάκη, δεν θα τολμήσει ποτέ να κάνει δικό του κόμμα. Παρέμεινε στην Νέα Δημοκρατία και δημιούργησε το δικό του φέουδο κόμμα. Χρειάζεται το brand name της Νέας Δημοκρατίας, για να κρατάει ομήρους τους χιλιάδες ψηφοφόρους της, που δεν θα επιλέξουν το χάος, ή τον Αλ. Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ