Το μήνυμα τους, για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), έστειλαν από το πάρκο του Αγίου Λουκά, οι μαθητές του 21ου δημοτικού σχολείου Καβάλας και οι φιλοξενούμενοι της δομής του Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας, βάζοντας χρώμα στην περίφραξη του πάρκου της γειτονιάς τους, με την καθοδήγηση του ζωγράφου, Γιάννη Κανίογλου. Η δράση πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο εικαστικών τεχνών και φιλότεχνων Καβάλας Art Attack και τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Λουκά, με την στήριξη του Δήμου Καβάλας και της EnEarth, της νέας εταιρείας της ENERGEAN.

Φυτεύτηκαν δέντρα στην παιδική χαρά και εγκαταστάθηκε σύστημα ποτίσματος, από την Υπηρεσία πράσινου του Δήμου Καβάλας. «Επιθυμώ, ειλικρινά, να συγχαρώ όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει η δράση αυτή, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της δυτικής πλευράς της πόλης. Το πάρκο του Αγίου Λουκά, με πρωτοβουλία των μελών του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, καθαρίστηκε και βάφτηκε τις προηγούμενες ημέρες και ήταν απολύτως έτοιμο να φιλοξενήσει την δημιουργική φαντασία των μαθητών της περιοχής και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Γιάννη Κανίογλου και της Art Attack. Θέλω, επίσης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία EnEarth της Energean, για την οικονομική συνδρομή στο όλο εγχείρημα. Όταν οι φορείς συνεργάζονται και έχουν ωραίες ιδέες, το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.
Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, διευθύνουσα σύμβουλος και country manager της Energean στην Ελλάδα, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Η παρέμβαση από τους εικαστικούς και τα παιδιά στο πάρκο του Αγίου Λουκά, είναι πραγματικά εξαιρετική. Δεν θα μπορούσαμε να μη την στηρίξουμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο του Αγίου Λουκά, τον Δήμο Καβάλας και σε όλους τους συμμετέχοντες».














