Συνεδρίασε στην Χρυσούπολη, στο Δημαρχείο Δήμου Νέστου, το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Σκοπός της συνεδρίασης, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ήταν η άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η συνεδρίαση ήταν μία ουσιαστική ευκαιρία για την ανάδειξη των προβλημάτων και της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα και τις υποδομές. Παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης, Κατερίνα Νούση, εκπρόσωπος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων. Ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα του Δήμου, με έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, στην ανάγκη για την ενίσχυση των υποδομών και στην σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων, για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έκανε εκτενή ενημέρωση για τα προβλήματα του Δήμου Νέστου, καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τις υποδομές και στις αναπτυξιακές δράσεις που υλοποιούνται, ή δρομολογούνται, με στόχο την στήριξη της τοπικής οικονομίας και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου μίλησε για την κινητοποίηση των αγροτών, την διαχείρισης των υδάτινων πόρων του φράγματος του Θησαυρού για την άρδευση των καλλιεργειών του κάμπου. Σήμερα, είπε, υψηλό ποσοστό του νερού χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα η διαθέσιμη ποσότητα για άρδευση να είναι μειωμένη.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης ανέδειξε τα προβλήματα των εμπόρων και ζήτησε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και προβληματισμούς.
Το Επιμελητήριο Καβάλας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, Γιάννης Παναγιωτίδης, είναι υπέρ της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της στήριξης των επαγγελματιών, των αγροτών και των επιχειρήσεων, καθώς και της ανάληψης πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, μέσα από συνεργασίες και τεκμηριωμένες προτάσεις προς την Πολιτεία.
Στο τέλος της συνεδρίασης, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε αλλαγές στο οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου, με την δημιουργία τριών νέων γραφείων, με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των μελών του. Ακόμα, αποφάσισε την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε φορείς, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης δράσεων που προάγουν την ανάπτυξη, την συνεργασία και την κοινωνική συνοχή στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.














