Η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.) Καβάλας παρουσιάζει το πρόγραμμα προβολών για το χρονικό διάστημα από 8 Μαρτίου έως 3 Μαΐου 2026. Οι προβολές θα γίνονται στο bar λamda, στο κτήριο της δημοτικής αγοράς και η ημέρα προβολής θα είναι Δευτέρα, ή Κυριακή, κατά περίπτωση. Η έναρξη προβολής στις 20:00 (8μ.μ.) και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:
8 Μαρτίου (Κυριακή) «ΜΑΤΑΡΟΑ. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ», ντοκιμαντέρ, 2019, 84 λεπτά, με παρουσία του σκηνοθέτη Ανδρέα Σιαδήμα.
16 Μαρτίου (Δευτέρα) “CHRISTY”, 2025, σκηνοθεσία Brendan Canty. 94 λεπτά, Ιρλανδία, υποψήφια για τα βραβεία LUX του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
23 Μαρτίου (Δευτέρα) «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ», ντοκιμαντέρ, 2025, 127 λεπτά, με παρουσία των σκηνοθετών Χρύσα Τζελέπη-Άκη Κερσανίδη.
30 Μαρτίου (Δευτέρα) “IT WAS JUST AN ACCIDENT ” (ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΤΥΧΗΜΑ), 2025, σκηνοθεσία Τζαφάρ Παναχί, Ιράν, Γαλλία, Λουξεμβούργο, 105 λεπτά, υποψήφια για τα βραβεία LUX του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
6 Απριλίου (Δευτέρα) “SENTIMENTAL VALUE” (ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ), 2025, σκηνοθεσία Γιοακίμ Τρίερ, 135 λεπτά, Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία, υποψήφια για τα βραβεία LUX του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
19 Απριλίου (Κυριακή) βραβευμένες ελληνικές ταινίες 2025 στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας (μέρος Α).
20 Απριλίου (Δευτέρα) βραβευμένες ελληνικές ταινίες 2025 στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας (μέρος Β).
3 Μαΐου (Κυριακή) «ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ» (2020, 15 λεπτά), «ΘΗΡΕΥΤΕΣ» (2023, 10 λεπτά), «ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ» (2025, 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα), ταινίες μικρού μήκους, με παρουσία του συντοπίτη σκηνοθέτη Κυριάκου Αναστασίου.
-Οι ταινίες που είναι υποψήφιες για τα βραβεία LUX του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προβάλλονται σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
-Το bar λamda κατά τις παραπάνω ημέρες θα λειτουργεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των θεατών τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά το τέλος των προβολών.
-Υπάρχει δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον χώρο και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με το ασανσέρ της δημοτικής αγοράς που έχει είσοδο/έξοδο στην οδό Αμύντα.













