Τον απολογισμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έκανε ο μουσικοχορευτικός σύλλογος Ελευθερούπολης «Το Πράβι», στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Δήμου Παγγαίου με την ονομασία «Χριστουγεννιάτικο όνειρο 2024». Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Ελευθερούπολης «ΤΟ ΠΡΑΒΙ», στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου ονείρου 2024» του Δήμου Παγγαίου. Ο σύλλογός μας, με αίσθημα ευθύνης και αγάπη για την τοπική κοινωνία, συμμετείχε με πλούσιες και πολυποίκιλες δραστηριότητες, που στόχευαν τόσο στην ψυχαγωγία, όσο και στην πνευματική ανάταση μικρών και μεγάλων. Οι εκδηλώσεις μας περιελάμβαναν την δημιουργία Χριστουγεννιάτικων γλυκών, κατασκευών, δραματοποιήσεις παραμυθιών για τα μικρά παιδιά, καθώς και εντυπωσιακές χορευτικές παραστάσεις από τα τμήματα παραδοσιακών και Αιγυπτιακών χορών του συλλόγου. Η παρουσία του πολυφωνικού μας τμήματος «Μελίρρυτες» με κάλαντα στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσόστομο και στον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη, πρόσφερε εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα ποντιακά κάλαντα, που τραγούδησαν τα μέλη του ποντιακού χορευτικού μας τμήματος κατά την έναρξη της ποντιακής βραδιάς.
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατείχε η θεατρική αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού, «Την άγια εκείνη νύχτα». Η εκδήλωση έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια, με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο, να δηλώνει δημόσια μέσω Facebook: «Με μεγάλη χαρά, θέλω να συγχαρώ τον πολιτιστικό σύλλογο Ελευθερούπολης «Το ΠΡΑΒΙ» για την εξαιρετική διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης «Την άγια εκείνη νύχτα». Η προσπάθειά σας να αναδείξετε την πνευματικότητα, την παράδοση και το νόημα των Χριστουγέννων, μέσα από αυτή την εκδήλωση, ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Η δημιουργικότητα και το μεράκι που χαρακτηρίζουν τις δράσεις σας, εμπνέουν την τοπική μας κοινωνία και κρατούν ζωντανό το πραγματικό πνεύμα των εορτών. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να προσφέρετε τέτοιες όμορφες στιγμές σε όλους μας. Καλό και ευλογημένο Δωδεκαήμερο!». Η αναγνώριση αυτή, μας γεμίζει υπερηφάνεια και αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθειά μας!
Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συλλόγου του συλλόγου, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο 1ο νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης, στον παιδικό σταθμό «Αστεράκια» και στα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου του Αμυγδαλεώνα, για την συνδρομή τους στην θεατρική αναπαράσταση της Γέννησης. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον χοροδιδάσκαλό μας, Αντώνη Βαγενά και την σύζυγό του, Θάλεια Ακριτίδου, για την ανεκτίμητη συμβολή τους ως καθοδηγητές στην επιτυχία της θεατρικής αναπαράστασης της Γέννησης του Χριστού. Η αφοσίωση, η δημιουργικότητα και το πάθος τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην ζωντανή απεικόνιση του βαθύτερου νοήματος των Χριστουγέννων! Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει επίσης, σε όλα τα μέλη μας και όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές και ευχαριστούμε θερμά τους φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διεξαγωγή των γενικών εκδηλώσεων. Ευχόμαστε το 2025 να είναι μία χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργικότητα και πολιτισμό στο προσκήνιο. Καλή χρονιά!».














