Να δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Καβάλας, χωρίς κανένα εμπόδιο, η έκθεση των ορκωτών λογιστών για το οικονομικό έτος 2023. Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ξεκαθαρίζουμε στον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ότι:

Πρώτον, το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι το ανώτατο όργανο αποφάσεων και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν χρειάζονται καμία υπεύθυνη δήλωση δήθεν «εμπιστευτικότητας», προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της δημοτικής επιχείρησης. Είναι καθήκον του προέδρου της επιχείρησης, να παρέχει τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ελεύθερα και χωρίς καμία δέσμευση.

Δεύτερον, η έκθεση των ορκωτών λογιστών δεν μπορεί να έχει κανέναν εμπιστευτικό χαρακτήρα, γιατί πολύ απλά ο ρόλος του ελέγχου των ορκωτών λογιστών, είναι να αποτυπώνει και να δημοσιοποιεί την πραγματική κατάσταση των οικονομικών της δημοτικής επιχείρησης.

Εν όψει, λοιπόν, της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, προειδοποιούμε τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ότι, εάν αρνηθεί να παρέχει ελεύθερα και αδέσμευτα την έκθεση των ορκωτών λογιστών για το 2023 στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα είναι υπόλογος για παράβαση καθήκοντος. Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., έχει ήδη αποκρύψει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις υπεξαιρέσεις του 2021 και του 2022, οι οποίες δεν καταγράφονται στις αποφάσεις για τους ισολογισμούς του 2021 και 2022. Συνεχίζει, μάλιστα, να αποκρύπτει τις υπεξαιρέσεις και από την απόφαση για τον ισολογισμό του 2023. Καλούμε τον δήμαρχο Καβάλας να πάρει θέση στο ζήτημα και να υποχρεώσει τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να δώσει στο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς καμία προϋπόθεση, την έκθεση των ορκωτών λογιστών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ