Οι «Πάνθηρες» Καβάλας πέτυχαν μία μεγάλη και ομαδική νίκη επί του Βόλου. Θέλουν μία ακόμα, για να κατακτήσουν την 1η θέση στον όμιλο

0

Στα παιχνίδια καλαθοσφαίρισης, που η μία ομάδα «κυνηγάει» εκτός από την νίκη να καλύψει μία διαφορά πόντων, χρειάζεται να υπάρχουν: αγωνιστικό πλάνο, υψηλή συγκέντρωση, συνέπεια και υπομονή. Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025, μία πραγματικά ανοιξιάτικη ημέρα, προσήλθε αρκετός κόσμος στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», για να παρακολουθήσει το κρίσιμο, από βαθμολογικής απόψεως, παιχνίδι μεταξύ των «Πανθήρων» Καβάλας και της ομάδας του Βόλου, για το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών. Στην πλειοψηφία ήταν υποστηρικτές της ομάδας των «Πανθήρων», που ήθελαν να πανηγυρίσουν την νίκη με διαφορά στο σκορ μεγαλύτερη των 8 πόντων. Και στο τέλος πανηγύρισαν, δικαίως, την επικράτηση με σκορ 74-61!

Το επίτευγμα των παικτριών των «Πανθήρων» έχει μεγάλη σημασία, γιατί αντιμετώπισαν μία ομάδα με 4-5 έμπειρες και πολύ καλές παίκτριες. Το «όπλο» αυτό, ωστόσο, ήταν και το «μειονέκτημα» για την ομάδα του Βόλου στην 4η περίοδο του αγώνα, όταν οι «Πάνθηρες» έπαιξαν την γνωστή άμυνα που «τσακίζει» το φρόνημα της αντίπαλης ομάδας! Αυτή την φορά, η άμυνα των «Πανθήρων» εκτός από δυνατή, ήταν και έξυπνη! Η «ζώνη» αποσυντόνισε επιθετικά την ομάδα του Βόλου και σε συνδυασμό με την κούραση των καλύτερων παικτριών της, «χαμήλωσε» πολύ τα ποσοστά ευστοχίας τους. Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο, η ομάδα του Βόλου σκόραρε 8 πόντους, με δύο καλάθια εντός πεδιάς (δίποντα) και τέσσερις ελεύθερες βολές! Αν υπήρχε στατιστική κάλυψη του αγώνα, θα φαινόταν τα πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας που είχε στην περίοδο αυτή. Επίσης, θα φαινόταν και ο χρόνος που αγωνίστηκαν οι παίκτριες «ατού» της φιλοξενούμενης ομάδας, που ήταν γύρω στα 35 λεπτά (η καθεμία), ίσως και περισσότερο! Η προπονήτρια του Βόλου, δεν είχε την ευχέρεια να «μοιράσει» τον χρόνο συμμετοχής στις παίκτριες της. Και έτσι, οι πιο έμπειρες δεν διέθεταν την απαραίτητη «φρεσκάδα» στην τελευταία περίοδο, για να κρατήσουν με το σκοράρισμα τον Βόλο στην διεκδίκηση της νίκης, ή έστω την διαφορά των 8 πόντων.

Αντίθετα, ο προπονητής των «Πανθήρων», Αρίστιππος Χαντέλης, έκανε σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες, πλην της μικρής Βενετίας Ποντικάκη και «μοίρασε» τον χρόνο στις δύο πόιντ γκαρντ, την Ελένη Ανδρικοπούλου και την Αφροδίτη Τσάντα, που έκαναν εξαιρετική δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά και στο σκοράρισμα. Όμως, η νίκη και η κατάκτηση της διαφοράς στο σκορ, ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας. Οι «Πάνθηρες» είναι μία «δεμένη» ομάδα και το απέδειξαν απέναντι στον Βόλο των έμπειρων και ποιοτικών παικτριών.

Στις τρεις πρώτες περιόδους του αγώνα, οι «Πάνθηρες» έπαιξαν σύμφωνα με το αγωνιστικό πλάνο και πολύ συγκεντρωμένα σε αυτό. Ακόμα κι όταν ο Βόλος στην 3η περίοδο, έδειξε να κερδίζει το «μομέντουμ» και να «χτίζει» μία διαφορά 7 πόντων (51-44) και 15 συνολικά (με το +8 του πρώτου αγώνα), κρατήθηκαν κοντά στο σκορ (53-49) και στην 4η περίοδο έγινε η «τελική αντεπίθεση»! Το σκορ της περιόδου ήταν 25-8 και το -12 (συνολικά) στην λήξη της 3ης περιόδου, έγινε το πανηγυρικό +13 στην λήξη του αγώνα! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους «Πάνθηρες» για την μεγάλη ανατροπή. Πλέον, χρειάζονται μία ακόμα σοβαρή εμφάνιση μέσα στην Κατερίνη, στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, για να κατακτήσουν την 1η θέση στον όμιλο.

Απέναντι στον Βόλο έπαιξαν οι: Nikolic 11 πόντοι (1 τρίποντο), Ανδρικοπούλου 13(1 τρ.), Χωλοπούλου 2, Τσάντα 14(1 τρ.), Βλάχου 15, Παπαδοπούλου 9(2 τρ.), Παναγιωτίδου 3(1 τρ.), Μαραβέγια 7(1 τρ.), Μιχαηλίδου. Στα άλλα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς 73-79 (στην παράταση), Πυλαία-Σ.Κ. Ιωάννινα 63-56, Μ.Ε.Ν.Τ.-Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης 49-67, Πανόραμα-Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 72-64. Η βαθμολογία του 2ου ομίλου είναι η ακόλουθη: Βόλος 38 βαθμοί (την τελευταία αγωνιστική ημέρα έχει αγωνιστικό ρεπό), Πάνθηρες Καβάλας 36, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης 31, Απόλλων Καλαμαριάς 29, Μ.Ε.Ν.Τ. 29, Άρης Θεσσαλονίκης 28, Ολυμπιακός Βόλου 28, Πανόραμα 28, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 24, Πυλαία 24, Σ.Κ. Ιωάννινα 19.

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα (22η) θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Άρης Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης-Πάνθηρες Καβάλας, Αναγέννηση Νεου Ρυσίου-Μ.Ε.Ν.Τ., Σ.Κ. Ιωάννινα-Πανόραμα, Απόλλων Καλαμαριάς-Πυλαία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ