-Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης, δεν μπορεί να ζητάει συνέχεια στήριξη και διευκολύνσεις για την εταιρεία, χωρίς να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό.

-Αν δεν αποκαταστήσει τα κομμένα απογευματινά δρομολόγια στις γραμμές που λέει ότι δεν έχουν επιβατική κίνηση, αν δεν αντικαταστήσει τα 12μετρα λεωφορεία με μικρότερα οχήματα, αν δεν πυκνώσει τα δρομολόγια, ώστε ο επιβάτης να μη περιμένει στην στάση πάνω από δεκαπέντε με είκοσι λεπτά, αν δεν αναδιοργανώσει τις γραμμές, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αν δεν μειώσει την τιμή του εισιτηρίου στο 1 ευρώ, ή στα 80 λεπτά του ευρώ, ούτε οικονομική βοήθεια θα πάρει από τον Δήμο Καβάλας, ούτε θα ικανοποιηθεί το αίτημα για την αφετηρία (λεωφορείων) στην οδό Δοϊράνης.

-Εγώ του προτείνω το εξής. Αν η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, να παραχωρήσει στον Δήμο Καβάλας τα λεωφορεία, για να κάνει δίκτυο δημοτικής αστικής συγκοινωνίας. Και όσοι από τους οδηγούς του ΚΤΕΛ το επιθυμούν, να προσληφθούν στην δημοτική αστική συγκοινωνία. Ίσως ο Δήμος καταφέρει να πείσει τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να χρησιμοποιούν περισσότερο το αστικό λεωφορείο, για την μετακίνηση μέσα στην πόλη.

-Αν ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών θεωρεί ότι, θα αλλάξει η κατάσταση με την λειτουργία της αφετηρίας στην οδό Δοϊράνης «πλανάται πλάνην οικτράν»! «Όπως ξέρουμε, τα αστικά λεωφορεία σε όλες τις πόλεις έχουν στο κέντρο κάποια αφετηρία», είπε. Έχουν, επίσης, καλύτερα λεωφορεία, πυκνότερα δρομολόγια, φθηνότερο εισιτήριο και δεν κόβουν τα δρομολόγια όταν θεωρούν ότι δεν «βγαίνουν» οικονομικά. Αν κάνουμε σύγκριση της αστικής συγκοινωνίας στην Καβάλα, καρντάσι πρόεδρε, με άλλες πόλεις με τον ίδιο, ή μεγαλύτερο πληθυσμό κατοίκων, μάλλον δεν θα συμφέρει στο ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καβάλας.

-Περιμένω από το διοικητικό συμβούλιο να ανακοινώσει την άρση της κατάργησης δρομολογίων σε συγκεκριμένες περιοχές τις απογευματινές ώρες. Και μετά, να συζητήσουμε για την παραχώρηση χώρου στην πλατεία Ελευθερίας, για να σταθμεύουν τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης. Γιατί, άραγε, δεν κάνεις, καρντάσι πρόεδρε, το ίδιο αίτημα προς την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας; Στην νησίδα απέναντι από την πρώην Εμπορική τράπεζα, στην μία πλευρά θα σταθμεύουν τα ΤΑΞΙ και στην άλλη πλευρά τα αστικά λεωφορεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ