-Συγχαίρουμε τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιο Δημοσχάκη, ο οποίος αξιοποίησε την ανοιχτή επιστολή ενός ενεργού πολίτη, κατοίκου Σαμοθράκης, προς τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και κατέθεσε Αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων, για την επαναφορά της θαλάσσιας σύνδεσης Καβάλας-Θάσου-Σαμοθράκης. Η επιστολή του συμπολίτη δημοσιεύτηκε και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, επομένως απορούμε γιατί αγνοήθηκε από τους (τέσσερις) βουλευτές Καβάλας. Μάλλον οι βουλευτές Καβάλας «αγωνιούν» για το πολιτικό μέλλον τους και προβληματίζονται έντονα, με όσα γίνονται στο «εσωτερικό μέτωπο» της Νέας Δημοκρατίας.

-Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι ο Γιάννης Κελγιώργης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σαμοθράκης και δήλωσε πως στηρίζει το αίτημα της επανασύνδεσης της Καβάλας με το όμορφο νησί του Θρακικού πελάγους. Θα πούμε στον φίλτατο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ότι χρειάζεται και έμπρακτη στήριξη στο αίτημα. Να αξιοποιήσει, δηλαδή, την Αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου και να υποβάλλει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου γραπτό αίτημα προς την δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να εισάγει το θέμα (της σύνδεσης Καβάλας-Σαμοθράκης) σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εκεί θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, όσοι και όσες επιθυμούν και αν συμφωνήσουν, θα εκδώσουν σχετικό ψήφισμα. Το ψήφισμα, μαζί με ένα ανάλογο κείμενο που θα ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Σαμοθράκης, θα επισημοποιήσει την βούληση των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, για την πραγματοποίηση της θαλάσσιας σύνδεσης.

-Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025, επίσης, θα γίνει η συνεδρίαση λογοδοσίας στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Μπορεί, λοιπόν, μία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να υποβάλλει εγγράφως ερώτημα, για να γίνει ενημέρωση στο συλλογικό όργανο ποια είναι η θέση της δημοτικής Αρχής, όσον αφορά στην επαναλειτουργία της γραμμής Καβάλα-Σαμοθράκη.

-Επειδή ο Αν. Δημοσχάκης, στην Αναφορά που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων, περιλαμβάνει στην γραμμή αυτή και το νησί της Θάσου, θεωρούμε ότι πρέπει να εκδοθεί ψήφισμα και από το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θάσου. Διότι, αν περιληφθεί η Θάσος, θα ενισχυθεί η σχέση των δύο νησιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μεταξύ τους. Δεν μπορεί τα δύο νησιά, να είναι εντελώς αποκομμένα το ένα από το άλλο. Είμαστε σίγουροι ότι, το ψήφισμα θα εγκριθεί ομόφωνα και στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θάσου.

-Κι όταν υπάρχει σύμπνοια στους τρεις Δήμους (Καβάλας, Θάσου, Σαμοθράκης), θα αναγκαστεί να στηρίξει την προσπάθεια ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος προωθεί, δυστυχώς, άλλες θαλάσσιες συνδέσεις. Της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, με τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου πελάγους και με το Λαύριο. Βεβαίως να γίνει η σύνδεση αυτή, όμως προέχει να συνδεθούν τα δύο νησιά και τα δύο μεγάλα λιμάνια της Περιφέρειας μεταξύ τους.

-Ευελπιστούμε πως οι βουλευτές Καβάλας θα μιμηθούν τον συνάδελφο τους από τον Νομό Έβρου, Αν. Δημοσχάκη, για να συνεχίσουν την πρωτοβουλία του στο εθνικό κοινοβούλιο. Γιατί όχι, να συνεργαστούν μαζί του, για να αυξήσουν την πίεση προς τον αρμόδιο υπουργό και την κεντρική διοίκηση. Για να επιτευχθεί ο στόχος, πρέπει να συντονιστούν όλες οι πλευρές. Η ανοιχτή επιστολή ενός ενεργού πολίτη προς τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, όπως και η Αναφορά ενός βουλευτή, αν είναι μεμονωμένες προσπάθειες δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Ο υπουργός δεν θα τις λάβει σοβαρά υπόψη. Θα απαντήσει τυπικά και το θέμα θα κλείσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ