Οι «Πάνθηρες» Καβάλας προσπαθούν να «συνέλθουν» αγωνιστικά και ψυχολογικά και η νίκη που πέτυχαν επί του «Ηρακλή» στην Θεσσαλονίκη (σκορ 58-52), την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, σταμάτησε το «σερί» των ηττών και αφετέρου, τόνωσε το ηθικό των παικτριών. Οι «Πάνθηρες» δεν κατάφεραν πάλι να ξεπεράσουν τους 60 πόντους. Στο β΄ ημίχρονο του αγώνα, μάλιστα, σκόραραν μόλις 25 πόντους και ο «Ηρακλής» μείωσε την διαφορά. Η απόδοση στην επίθεση προβληματίζει, γιατί ο «Ηρακλής» είναι από τις αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος. Οι «Πάνθηρες» είχαν: 7/9 ελεύθερες βολές (όχι ικανοποιητικός ο μονοψήφιος αριθμός), 21/48 δίποντα, 3/19 τρίποντα (μόλις 16% ευστοχία), αλλά και: 41 ριμπάουντ, 13 τελικές πάσες, 15 κλεψίματα, 13 λάθη.
Αγωνίστηκαν οι: Bowman 16 πόντοι, Gobejishvili 11, Σταμπουλίδου 9(1 τρίποντο), Σταματάκη 5, Μαραβέγια 2, Παναγιωτίδου 6(2 τρ.), Πιπερίδου, Τσάντα 4, Βλάχου 3, Τζημορώτα 2.
Η Liana Gobejishvili αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τους «Πάνθηρες». Ήρθε στην ομάδα από την Κύπρο, όπου αγωνιζόταν με την Α.Ε. Λεμεσού. Είναι 24 ετών, παίζει στην θέση forward και άρχισε την πορεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αγωνιζόμενη στο Northeastern Junior College και στο Arizona Western College στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε με τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, τον «Απόλλωνα» Καλαμαριάς, τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Πανσερραϊκό, ξεχωρίζοντας για την δυναμική παρουσία της μέσα στην ρακέτα. Έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς την περίοδο 2024-2025 συμμετείχε στο EuroCup Women με την φανέλα του «Ηρακλή» Θεσσαλονίκης, ενώ αγωνίστηκε και στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Virtus Academy Benevento. Είναι μία αθλήτρια με ένταση, δύναμη, καλή αντίληψη του παιχνιδιού και ομαδική νοοτροπία, στοιχεία που θα βοηθήσουν σημαντικά την προσπάθεια των «Πανθήρων».
Στα άλλα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης-Ολυμπιακός Βόλου 59-48, Απόλλων Καλαμαριάς-Άρης Θεσσαλονίκης 44-82, Πανόραμα-Νεάπολη 90-36. Η βαθμολογία του 2ου ομίλου είναι η ακόλουθη: Άρης Θεσσαλονίκης 24 βαθμοί, Πανόραμα 20, Πάνθηρες Καβάλας 20, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης 20, Μ.Ε.Ν.Τ. 19, Απόλλων Καλαμαριάς 17, Ολυμπιακός Βόλου 15, Νεάπολη 14, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 11, Ασπίς Ξάνθης 11. Την 15η αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026) θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Άρης Θεσσαλονίκης-Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς, Νεάπολη-Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης, Ασπίς Ξάνθης-Πανόραμα, ρεπό Μ.Ε.Ν.Τ., Πάνθηρες Καβάλας.













