-Αν δεν κάνω λάθος, το δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο. (Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων) στο Κοκκινόχωμα του Δήμου Παγγαίου δεν λειτουργεί. Ρωτώ τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο οποίος είναι «πρωτοστάτης» στην απομάκρυνση του Τελωνείου από το λιμάνι «απόστολος Παύλος», ώστε τα βαρέα οχήματα να μην εισέρχονται στην πόλη της Καβάλας, μήπως το παλιό Κ.Τ.Ε.Ο. μπορεί να εξυπηρετήσει, προσωρινά, την στέγαση και λειτουργία του Τελωνείου;

-Με μία ανακαίνιση, το κτήριο θα γίνει πάλι λειτουργικό. Υπάρχουν χώροι γραφείων και χώροι για τον έλεγχο και την στάθμευση των βαρέων οχημάτων. Το παλιό Κ.Τ.Ε.Ο. βρίσκεται εκτός κατοικημένης περιοχής και έχει εύκολη πρόσβαση από τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού. Θα χρειαστεί προσοχή στην διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων μέσα από το Κοκκινόχωμα, γιατί ο επαρχιακός δρόμος Καβάλα-Ελευθερούπολη διασχίζει το χωριό.

-Το καταθέτω, λοιπόν, ως πρόταση για να μεταφερθεί το Τελωνείο, έως ότου κατασκευαστεί το κτήριο στο λιμάνι «Φίλιππος Β». Αν ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει καλύτερη πρόταση, να την ακούσουμε καρντάσια. Πάντως, μετά από την σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Θόδωρου στο Διοικητήριο, δεν υπήρξε νεότερη είδηση για το θέμα.

-Η μεταφορά του Τελωνείου είναι επιβεβλημένη. Θα ανακουφίσει την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη και θα μειώσει τον κίνδυνο εμπλοκής των βαρέων οχημάτων σε τροχαίο ατύχημα. Ακόμα, θα «ελευθερωθεί» το κτήριο στο λιμάνι, για να χρησιμοποιηθεί από τον Ο.Λ.Κ. (Οργανισμό Λιμένα Καβάλας).

-Περιμένω, λοιπόν, να ακούσω την πρόταση των τοπικών παραγόντων για την μεταφορά του Τελωνείου. Και να απαιτήσουν να κατασκευαστεί, το συντομότερο, το καινούργιο Τελωνείο στο εμπορικό λιμάνι. Έτσι, δεν θα έχουν το επιχείρημα οι τελωνειακοί υπάλληλοι να παραμένουν στο λιμάνι «απόστολος Παύλος».

-Όσον αφορά την μεταφορά των πλοίων της γραμμής Καβάλα-Πρίνος και της ακτοπλοΐας από το λιμάνι «απόστολος Παύλος στο λιμάνι «Φίλιππος Β», είμαι αντίθετος. Θα ερημώσει το λιμάνι της πόλης και δεν θα είναι ευχάριστο θέαμα. Μπορεί να βρεθεί λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα τις ημέρες που έχει υψηλή επιβατική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ