-Ο Δήμος Καβάλας, με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, θα παραχωρήσει δημοτική έκταση στην Κοινότητα Πολύστυλου της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, με σκοπό την δημιουργία αθλητικού κέντρου από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. Το αθλητικό κέντρο θα χρησιμοποιούν και τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, τα οποία χρειάζονται σύγχρονες υποδομές για να αναπτυχθούν.

-Είναι φανερό, πλέον, πως ο Δήμος Καβάλας δεν μπορεί να αναλάβει την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Και πολύ περισσότερο, την δαπάνη για την κατασκευή καινούργιων. Μπορεί, όμως, να αξιοποιήσει το εργαλείο της Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), για να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τον τοπικό αθλητισμό.

-Στο εξωτερικό είναι «συνηθισμένη πρακτική» η συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων σε διάφορους τομείς και συγκεκριμένα στον αθλητισμό, με πολύ καλό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πλήθος παραδειγμάτων, τα οποία μπορεί να «μιμηθεί» και ο Δήμος Καβάλας.

-Περιδιαβαίνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε αρκετά τέτοια παραδείγματα, τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να υλοποιηθούν και στην Καβάλα. Στην πλοήγηση που κάναμε, βρήκαμε φωτογραφίες του καινούργιου γηπέδου ποδοσφαίρου της πόλης της Λεμεσού στην Κύπρο. Το πραγματικό αυτό στολίδι κατασκευάστηκε με την χορηγία μιας μεγάλης Κυπριακής αλυσίδας Υπεραγορών, της «ΆλφαΜέγα» και φέρει το όνομα της χορηγού εταιρείας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε μαζί με το άρθρο.

-Γιατί, λοιπόν, ο Δήμος Καβάλας δεν απευθύνεται σε μία μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα, ή το εξωτερικό, για να ζητήσει την οικονομική συνδρομή της, με σκοπό την ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη»; Ή, για την μετατροπή του «Βερούλειου» γηπέδου σε ένα «κόσμημα» ανάλογο με το πανέμορφο γήπεδο της Λεμεσού.

-Εδώ και μερικούς μήνες, γίνεται συζήτηση για το έργο της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα πετρελαίου «Πρίνος» στον κόλπο της Καβάλας, το οποίο θέλει να υλοποιήσει η εταιρεία EnEarth, που είναι θυγατρική εταιρεία της Energean. Πως θα φαινόταν στους διοικούντες των δύο εταιρειών να χορηγήσουν την ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», ώστε να γίνει μία αθλητική εγκατάσταση εφάμιλλη με εκείνες του εξωτερικού; Και το ανακαινισμένο στάδιο, να μετονομαστεί σε Energean, ή EnEarth Arena, προς τιμήν του χορηγού του έργου.

-Και στην συνέχεια, ο Δήμος Καβάλας, να παραχωρήσει το ανακαινισμένο στάδιο στον Ερασιτέχνη Αθλητικό Όμιλο «Καβάλα», για 49 έτη, ώστε να γίνει η αποκλειστική έδρα της ομάδας ποδοσφαίρου της πόλης. Για την Energean και την θυγατρική της EnErath, θα είναι η μεγαλύτερη χορηγία προς την κοινωνία της Καβάλας. Η Energean οφείλει στην Καβάλα την εξέλιξη της στην διεθνή αγορά της ενέργειας, ενώ η EnEarth θα κάνει το «πρώτο βήμα» στην ίδια αγορά, με το έργο της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

-Ο Δήμος Καβάλας θα πραγματοποιήσει την ανακαίνιση του παλιού δημοτικού σταδίου. Και η ομάδα ποδοσφαίρου, θα αποκτήσει, επιτέλους, ένα σύγχρονο γήπεδο. Που είναι απαραίτητο για την προσέλκυση των θεατών των αγώνων και ενός ισχυρού επενδυτή, ο οποίος θα πετύχει την επιστροφή του Α.Ο.Κ. στην Super League.

-Μερικοί θα ρωτήσουν γιατί να αλλάξει η ονομασία του σταδίου, στο οποίο αγωνίστηκε και προπονούνταν, υπό δύσκολες συνθήκες, η αθλήτρια του στίβου, Ανθή Καραγιάννη, για να φτάσει στην κατάκτηση των μεταλλίων στους παραολυμπιακούς αγώνες. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί να βρει άλλο τρόπο, για να τιμήσει την σημαντική Καβαλιώτισσα αθλήτρια. Η Ανθή είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και δεν θα προσβληθεί, ή στεναχωρηθεί, για την αλλαγή της ονομασίας του σταδίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ