Ο «Βύρων» Καβάλας νίκησε στην διαδικασία των πέναλτι, με σκορ 3-2, τον «Νέστο» Χρυσούπολης και προκρίθηκε στον τελικό αγώνα της διοργάνωσης του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας.
Ο δεύτερος ημιτελικός διεξήχθη την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στο δημοτικό στάδιο Χρυσούπολης και έληξε με το ίδιο σκορ (2-2) που σημειώθηκε στο πρώτο παιχνίδι στο «Βερούλιεο» γήπεδο. Ο «Βύρων» προηγήθηκε 2-0, με δύο τέρματα που πέτυχε ο Αντώνης Δερμιτζάκης και ο «Νέστος» ισοφάρισε με ισάριθμα τέρματα του Γκατζολάρι. Το 2-2 παρέμεινε στην παράταση και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, στα οποία πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας του «Βύρωνα», Νάσος Αθανασίου.
Ο αντίπαλος του «Βύρωνα» στον τελικό αγώνα θα αναδειχτεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, από το «ζευγάρι» Άρης Πηγών-Ορφέας Ελευθερούπολης. Η ομάδα των Πηγών νίκησε στον πρώτο ημιτελικό αγώνα με σκορ 2-0, το οποίο θα κληθεί να «υπερασπιστεί» στο στάδιο Ελευθερούπολης.














