Πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής, αλληλεγγύης και πρόνοιας, Έλσας Βακιρτζή, η διανομή σχολικών ειδών στους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, που είναι παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει στόχο την υποστήριξη οικογενειών που δοκιμάζονται οικονομικά, ώστε τα παιδιά τους να αρχίσουν την νέα σχολική περίοδο με τα απαραίτητα εφόδια και ίσες ευκαιρίες στην μάθηση.

Τα σχολικά είδη περιλάμβαναν: τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, κ.α. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν όλα τα βασικά είδη που χρειάζονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολικής καθημερινότητας, χωρίς να επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Η αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο για το μέλλον κάθε παιδιού. Ως Δήμος, έχουμε την υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί δεν θα νιώσει μειονεκτικά, επειδή δεν διαθέτει τα απαραίτητα σχολικά είδη. Η δράση αυτή, δείχνει στην πράξη τι σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη και συλλογική προσπάθεια».

«Η διανομή των σχολικών ειδών στηρίχθηκε στην συνεργασία των κοινωνικών δομών του Δήμου, στην πολύτιμη συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου Ποταμουδίων και σε δύο ιδιώτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιδημάρχου και προσέφεραν σχολικά είδη. Η ανταπόκριση τους, αναδεικνύει την ισχυρή κουλτούρα κοινωνικής υπευθυνότητας της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες για αρκετές οικογένειες.

Ο Δήμος Καβάλας, μέσα από ανάλογες δράσεις, επιδιώκει να ενισχύσει το πλέγμα κοινωνικής προστασίας και να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι κανένα μέλος της κοινότητας δεν μένει στο περιθώριο. Με την ολοκλήρωση της διανομής, δεκάδες παιδιά αρχίζουν την σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία, έχοντας στα χέρια τους, όλα όσα χρειάζονται για να συμμετάσχουν ισότιμα στην σχολική ζωή», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ