Άρχισε από μία ιδέα με στόχο την ανάδειξη του πανέμορφου περιβαλλοντικού μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας κι έπειτα από δέκα έτη, το φεστιβάλ Wood Water Wild συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων διοργανώσεων με εναλλακτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. «Επί δέκα χρόνια, ο χαρακτήρας του φεστιβάλ Wood Water Wild παραμένει αναλλοίωτος. Συνεχίζει να καλλιεργεί τον σεβασμό και την αγάπη προς τη φύση, μέσω των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει στο κοινό», σημείωσε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της 10ης και επετειακής διοργάνωσης.

«Έπειτα από δέκα χρόνια καταφέραμε να το γιγαντώσουμε», πρόσθεσε ο Γιάννης Προμούσας, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κατοίκων Παλιάς Καβάλας, ενώ ο Ηλίας Καλανταρίδης, αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας, σχολίασε ότι: «Το φεστιβάλ αυτό, είναι μία υποδειγματική συνεργασία ενός φορέα πολιτών, του πολιτιστικού συλλόγου Παλιάς Καβάλας και ενός φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Δήμου Καβάλας, που προσελκύει ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα, αλλά με την ίδια αγάπη. Τη φύση».

Τα τελευταία έτη, τη διοργάνωση του φεστιβάλ ανέλαβε η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», σηκώνοντας το μεγαλύτερο οργανωτικό και οικονομικό βάρος, που δεν άντεχε να σηκώσει ο μικρός πολιτιστικός σύλλογος Παλιάς Καβάλας. Η πρόεδρος της επιχείρησης, Αναστασία Ιωσηφίδου, δήλωσε ότι κάθε πολιτιστική εκδήλωση έχει τη δική της προστιθέμενη αξία στον τόπο και ιδιαίτερα στην προσπάθεια για την τουριστική προβολή του. Και συμπλήρωσε ότι, στις εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχει η «Δημωφέλεια», οι επισκέπτες του περιπτέρου δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Καβάλας και ειδικότερα για το φεστιβάλ Wood Water Wild, το οποίο είναι μία πρόταση εναλλακτικού τουρισμού. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα αρχίσουν το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουνίου 2018 και θα τελειώσουν το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018.

Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται: αναρρίχηση, εναέριο πέρασμα, τοξοβολία, χρωματοσφαίριση, νυχτερινή πεζοπορία, θεραπευτική ιππασία, γιόγκα, προσανατολισμός, περιβαλλοντικά εργαστήρια, ζωγραφική προσώπου, υπαίθριο bazaar, ελεύθερο ανταλλακτήριο βιβλίων, οι αγώνες ορεινού δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, παρουσίαση της λειτουργίας του παλιού νερόμυλου και, φυσικά, συναυλίες με τοπικά μουσικά σχήματα και καλεσμένα τα συγκροτήματα: «Θραξ ΠΑΝΚC» και “Villagers of Ioannina City”. «Φέτος, έχουμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα περιβαλλοντικά εργαστήρια», ανέφερε ο Γιάννης Προμούσας, ενώ η δήμαρχος Καβάλας ζήτησε να αφηγηθεί ένα παραμύθι στα παιδιά του φεστιβάλ!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.