• «Ένα φεστιβάλ πρέπει να αγκαλιαστεί πρώτα από τους κατοίκους της πόλης και μετά να γίνει εξωστρεφές και διεθνές», δήλωσε ο 3Α για το νέο concept του φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο είναι ιδέα του καλλιτεχνικού συμβούλου, Άλκη Ζοπόγλου.
  • Κι ερωτώ, καρντάσι 3Α, οι Καβαλιώτες δεν αγκάλιασαν το φεστιβάλ Cosmopolis; Εσείς θα τους κάνετε να το αγκαλιάσουν; Με τις συναυλίες στις αυλές, στα σοκάκια, τις γειτονικές και τους «κήπους τσέπης», θα αγαπήσουν το φεστιβάλ οι Καβαλιώτες;
  • Το Cosmopolis είχε την ταυτότητα του και την αποδέχτηκαν οι κάτοικοι και οι ξένοι, που συνέρρεαν κάθε καλοκαίρι στην παλιά πόλη. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, οι ξένοι έγραφαν και έλεγαν πολύ κολακευτικά πράγματα για το ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ, που όμοιο του δεν υπήρχε στον κόσμο!
  • Βεβαίως και οι ντόπιοι καλλιτέχνες πρέπει να συμμετέχουν στο φεστιβάλ, αλλά ο χαρακτήρας του πρέπει να είναι περισσότερο διεθνής, για να προσελκύσει κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Δεν θα έρθει ο Αμερικανός, ο Βρετανός, ο Ιταλός κ.λπ. στο Cosmopolis, για να ακούσει μία συναυλία τοπικού μουσικού σχήματος στην αυλή της Άννας. Θα έρθει, όμως, αν θα δώσει συναυλία ο Manu Chao στο φρούριο Καβάλας. Έτσι κερδίζει σε κύρος, αίγλη και επισκεψιμότητα το φεστιβάλ.
  • Είναι φανερό πως υπάρχει διαφορά στη φιλοσοφία. Εσείς επιλέξατε ένα άλλο μοντέλο, το οποίο δεν ταιριάζει, όπως λέτε, με το προηγούμενο της διοργάνωσης. Κρατήσατε το όνομα, γιατί αν το αλλάζατε, το νέο εγχείρημα θα αποτύγχανε παταγωδώς! Το Cosmopolis είναι brand name, το οποίο «χτίστηκε» με το «παλιό μοντέλο». Εσείς εκμεταλλεύεστε το brand name, γιατί δεν είστε σίγουροι πως η πρόταση που καταθέσατε, θα έχει την ανταπόκριση του κοινού.
  • Υ.Γ. Όπως είναι ξενέρωτο να βλέπει ο φίλαθλος τους τελικούς αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου, Champions League και Europa League, στο τέλος Αυγούστου, εξίσου ξενέρωτο είναι να πηγαίνει στο πάρκο Φαλήρου, για να δει τις συναυλίες του Cosmopolis το ίδιο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.